Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Se on totta - nauru pidentää ikää
Se on totta - nauru pidentää ikää

Vanhan kansan perimätieto naurun terveellisestä, parantavasta ja ikää lisäävästä ominaisuudesta pitää tiedemiestenkin mielestä paikkansa.

Jopa hyvän naurun odotus, heidän mukaansa, on yhtä positiivinen ja terveellinen kokemus kuin itse huumoria täynnä oleva tilanne.

Kalifornian yliopiston tiedemiehet tutkivat humoristisen tapahtuman odotusta ja sen vaikutuksia koehenkilöiden stressitasoon ja immuunijärjestelmään. Osalle koehenkilöistä kerrottiin kolmen päivän kuluttua heille näytettävästä erittäin hauskasta komediasta. Elokuvaa edeltävinä päivinä osanottajilla, joille oli kerrottu tästä miellyttävästä tapahtumasta, oli 39 prosentin lasku kortisolipitoisuudessa ja 70 prosentin pudotus adrenaliini- eli epinefriinitasossa. Molemmat, kortisoli ja epinefriini, ovat stressihormoneja, jotka ovat erittäin haitallisia terveydelle.

Heillä huomattiin myös 87 prosentin nousu kasvuhormonissa ja 27 prosentin lisäys elimistön mielihyvähormoniksi kutsutussa beeta-endorfiinissa. Sekä Beeta-endorfiini että kasvuhormoni vähentävät stressin vaikutuksia ja vahvistavat immuunijärjestelmää. Verrokkiryhmällä, jolla ei ollut tietoa odotettavissa olevasta miellyttävästä tapahtumasta, ei havaittu mitään muutoksia.

Tiedemiehet suosittelevat huumorin ja naurun parantavaa voimaa kaikille. He kehottavat meitä etsimään huumoria arkisista asioista, oppimaan nauramaan omille töppäyksillemme, katsomaan komedioita ja höllentämään tiukkaa asennettamme elämään.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy