Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Tomaatilla ja vesimelonilla syöpää ja sydäntauteja vastaan
Tomaatilla ja vesimelonilla syöpää ja sydäntauteja vastaan

Sydän- ja verisuonitaudit sekä syöpä ovat erittäin yleisiä kaikkialla maailmassa. Todennäköisyys sairastua niihin on erittäin iso. Tästä syystä tutkijoiden armeijat, ympäri maailmaa, ovat käyneet näiden tautien kimppuun – hyvällä menestyksellä.

Vaikka näitä tauteja ei olla vielä nujerrettu, ovat tutkijat saaneet selville monia hyödyllisiä, terveyttä edistäviä seikkoja.

Yksi tällainen seikka on aine nimeltä lykopeeni. Monissa eri paikoissa tehdyissä tutkimuksissa lykopeenin on todettu auttavan taistelussa syöpää ja sydäntauteja vastaan.

Meillä täällä Suomessa Kuopion Yliopisto on tutkinut sydäntauteja ja lykopeenia. Heidän tutkimustulostensa mukaan veren vähäinen lykopeenipitoisuus altistaa verisuonten kalkkiutumiselle sekä sydän- ja aivoinfarktille.
 
Harvardin yliopistossa puolestaan keskityttiin tutkimaan syöpää. Siellä kartoitettiin yli 47 000 miehen ruokailutottumukset. Tutkijat huomasivat, että tomaattikastiketta 2 - 4 kertaa viikossa syövillä miehillä eturauhassyöpäriski oli 35 prosenttia pienempi kuin niillä, jotka eivät syöneet tomaattikastiketta lainkaan.

Näiden kahden yliopiston lisäksi useat muutkin tutkimuslaitokset ovat päätyneet samaan tutkimustulokseen: veren korkea lykopeenipitoisuus avustaa elimistöä vastustamaan sydäntauteja ja syöpää.

Mutta mistä sitten voimme saada tätä ihme ainetta? Parhaita, tunnettuja lykopeenin lähteitä ovat tomaatti, ketsuppi, tomaattisose sekä vesimeloni. Lykopeenia on myös punaisessa greipissä, guavassa ja ruusunmarjassa. Lykopeeni antaa näille hedelmille niiden punaisen värin.
 
Sellaisen henkilön, joka haluaa nauttia näitä luonnon antimia taistelussaan syöpää ja sydäntauteja vastaan, tulee muistaa eräs lykopeenin perusominaisuus. Lykopeeni tarvitsee rasvaa imeytyäkseen kunnolla. Vesimeloni kannattaa siis syödä jälkiruuaksi, tomaatti kypsentää rasvan kanssa tai nauttia voileivän kera. Tästä ominaisuudesta johtuen, vähäkalorisella, rasvattomalla tomaattimehulla ei valitettavasti ole lykopeenin terveydellistä vaikutusta.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy