Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Näin pienennät syöpäriskiä
Näin pienennät syöpäriskiä Syövästä on tullut yksi nyky-yhteiskuntamme yleisimpiä tauteja. Jokainen tietää tai tuntee jonkun, joka on sairastunut syöpään, parantunut syövästä tai menehtynyt siihen.
 
Valitettavasti vielä ei ole löytynyt yhtä takuuvarmaa keinoa välttää tämä katala tauti, mutta on olemassa joitakin ohjeita, jotka lääkäreiden mukaan, auttavat pienentämään syöpään sairastumisen todennäköisyyttä.

Älä tupakoi
Ensimmäinen ja tärkein ohje on tupakoinnin välttäminen. Kaikenlainen tupakointi, passiivinenkin altistaa keuhkosyövälle sekä muille tupakan aiheuttamille syöpämuodoille. Tupakoitsijoilla on 4-10 –kertainen mahdollisuus sairastua syöpään kuin tupakoimattomilla henkilöillä.

Syö terveellisesti
Tutkijoiden mukaan, 30 prosenttia kaikista syövistä on jotenkin sidoksissa ravintoomme. Vihanneksista, hedelmistä ja kokojyvätuotteista koostuva ruokavalio on todettu kaikkein terveellisimmäksi. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että liian rasvapitoinen ruoka saattaa lisätä eturauhas-, paksusuolen, peräsuolen ja kohtusyöpää.

Käytä alkoholia kohtuudella, jos lainkaan
Alkoholi lisää syöpäriskiä. Jatkuva, pitkäaikainen ja kohtuuton alkoholinkäyttö on erittäin epäterveellistä muutenkin kuin pelkästään lisääntyneen syöpäriskin vuoksi, mutta tutkimusten mukaan alkoholi lisää mm. suun, kurkunpään ja ruokatorven syöpiä. Naisilla se lisää myös rintasyöpäriskiä.

Jos alkoholin käyttöön yhdistetään tupakointi, nousee syöpäriski vielä entisestään. Tällaisella henkilöllä, joka käyttää näitä molempia aineita, on huomattavasti suurempi syöpäriski kuin sellaisella joka ei tupakoi, mutta käyttää alkoholia.

Alkoholin käytössä absolutismi eli alkoholista pidättäytyminen on terveellisin vaihtoehto.

Liiku
Lääkäreiden mukaan puolen tunnin päivittäinen liikunta pienentää syöpäriskiä. Sen sanotaan vaikuttavan erityisesti rintasyöpään ja paksusuolen syöpään. Syövän lisäksi liikunnalla on positiivinen vaikutus sydämeen, luustoon, verensokeritasapainoon sekä masennukseen.

Pidä paino kurissa
Ylipaino on riskitekijä mm. eturauhas-, munasarja-, rinta-, paksusuolen sekä peräsuolen syövissä. Liikunta ja ruokavalio ovat avaintekijöitä painon kurissa pitämisessä.

Suojaudu auringolta
Ihosyöpä on yksi yleisimpiä syöpämuotoja. Se on myös kaikkein helpoin välttää ja huomata ajoissa. Skandinaavisen vaaleille henkilöille aurinko on ”myrkkyä”, jota vastaan kannattaa suojautua kunnollisin aurinkosuojavoitein. Varsinkin etelään matkaavien tulisi muistaa, ettei meidän pohjoisen ulottuvuuden asukkaiden nahka ole samanlainen kuin Välimerenalueen ihmisten. Me palamme karrelle alle aikayksikön. 

Käy lääkärintarkastuksissa
Säännölliset lääkärintarkastukset ovat tärkeitä niin miehille kuin naisillekin. Naisten syövistä ja tarkastuksista puhutaan enemmän, mutta se ei merkitse, että miehet voisivat tuudittautua levollisuuteen omien lääkärissäkäyntiensä suhteen. Myös heidän kannattaa tarkastuttaa itsensä säännöllisin väliajoin sekä tarkkailla vartalossaan tapahtuvia muutoksia.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy