Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Käsienpesu on yksinkertainen keino taistella tartuntatauteja vastaan
Käsienpesu on yksinkertainen keino taistella tartuntatauteja vastaan

Meidän ympärillämme on vaikka minkälaisia taudinaiheuttajia, pöpöjä. Kenenkään ei kuitenkaan kannata lietsoa itseään paniikkiin, vaan muistaa, että pesemällä käsiämme katkaisemme pöpöjen tien elimistöömme.

Käsienpesua pidetään yhtenä kaikkein yksinkertaisimpana ja tehokkaimpana keinona infektioiden ja tartuntatautien estämisessä.

Utahin yliopiston professori Judy Daly suosittelee käsienpesua pelkällä saippualla ja vedellä. Hän, kuten monet muutkin tutkijat, ei kannata antibakteeristen pesuaineiden käyttöä. Useat näistä aineista vain edistävät voimakkaampien taudinsiementen muodostumista.

Tutkijoiden mukaan pesemällä käsiä 15-20 sekunnin ajan, saippualla, juoksevan veden alla, pystymme poistamaan käsistä tarpeeksi hyvin tauteja levittävät mikrobit. Heidän mukaansa kädet tulisi muistaa pestä aina kun yskimme tai aivastamme niihin, ennen kuin alamme valmistaa ruokaa, mutta myös ruuan valmistuksen aikana ja sen jälkeenkin, ennen syöntiä, vessassa käynnin jälkeen, rahankäsittelyn jälkeen, vaipanvaihdon jälkeen, aina kun tulemme kotiin ja ehdottomasti aina silloin kun olemme kohdanneet jonkun, joka on jo sairastunut.

Jatkuvalla pesemisellä on myös huono puoli. Se kuivattaa käsiä ja siksi asiantuntijat muistuttavat myös käsien rasvauksen tarpeellisuudesta. Ahavoituneet, sierettyneet ja haavaiset kädet nimittäin keräävät pöpöjä halkeamiinsa. Hyvä käsirasva pesun jälkeen pitää kädet kunnossa.

Käsienpesulla pystytään estämään tavallisten flunssien ja kuumeiden leviäminen, mutta sillä pystytään myös vaikuttamaan vakavimpien tautien kuten hepatiitin tai SARSin kulkuun.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy