Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Paras patja selkäsärkyiselle
Paras patja selkäsärkyiselle

Oma sänky on aina oma sänky. Vieraassa petissä nukkuminen tuntuu usein oudolle ja siinä oleva patja kummalliselle.

Mutta joskus petin vaihto tai tarkemmin sanottuna oman vanhan patjan uusiminen auttaa, varsinkin silloin jos kärsii selkäsäryistä.

Espanjalaiset tutkijat ovat todenneet keskitasoisen (medium) patjan kovuuden soveltuvan parhaiten kroonisista alaselkäkivuista kärsiville. Selkäkivuista kärsiville lääkärit ovat yleensä suositelleet kovaa patjaa, mutta nyt Espanjassa tehdyn tutkimusten mukaan kova patja ei olekaan heille se oikea vaihtoehto. Kova patja ei mukaile tarpeeksi vartaloa ja sen muotoja ja vastaavasti liian pehmeä patja ei anna tarpeeksi tukea vartalolle.

Espanjalaisten tiedemiesten patjatutkimukseen osallistui 313 henkilöä, joilla kaikilla oli öisin ja aamuisin kroonisia alaselkäsärkytiloja. Puolelle koehenkilöistä annettiin kova patja ja puolelle mediumtasoinen patja. Kolmen kuukauden ajan heitä pyydettiin arvioimaan selkäsärkyjään asteikolla yhdestä kymmeneen.

Vaikka molemmissa ryhmissä tapahtui sekä selkäkiputilojen paranemisia että huononemisia, raportoivat mediumtasoisella patjalla nukkujat keskimääräisesti enemmän (68%) selkäsärkyjen ja jäykkyyksien pois jäämisiä. 

Tutkijat tähdentävät kuitenkin, ettei tämän testin tulos välttämättä päde kaikille. Ihmiset ovat yksilöllisiä ja paras tapa ostaa uusi patja, löytää itselle sopivin kovuus, on kokeilla sitä kaupassa.

Allergialiiton suositusten mukaan patja olisi hyvä uusia 8 – 10 vuoden välein - patjan laadusta riippuen.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy