Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Jenkit ovat alkaneet vieroksua leipää
Jenkit ovat alkaneet vieroksua leipää

Uusimpien dieettivillitysten, Atkinsin ja South Beachin, myötä amerikkalaiset ovat alkaneet vieroksua leipää.

Perinteisesti Amerikan yleisin leipämuoto on ollut valkoinen leipä, vaikka nykyisin myös tummaa leipää on voinut ostaa erikoiskaupoista. Mutta hiilihydraatteja kammoksuvat dieetit ovat romahduttaneet rapakon takana kaikenlaisen leivän myynnin.

Laihduttaakseen itseään, miljoonat jenkit pyrkivät välttämään hiilihydraatteja, leipää, pastaa, riisiä, ja perunoita. Tämä on saanut ruokateollisuuden ja terveysalan asiantuntijat nousemaan vastaiskuun. Alhaisen leipämyynnin lisäksi myös pastan myynti on romahtanut, kuten on tapahtunut myös hampurilaisten automaattiselle sivutuotteelle, ranskalaiselle perunalle.

Amerikkalaiset terveysalan asiantuntijat pyrkivät nyt opettamaan kansalaisiaan mitkä hiilihydraateista ovat pahoja, mitkä hyviä – mitkä muuttuvat nopeasti sokeriksi ja mitkä puolestaan pitävät nälkää hyvin.

Onneksi meillä täällä Suomessa asiat ovat vielä toisin. Me syömme yhä päivittäin leipää ja erityisesti sitä terveellistä ruisleipää. Ruisleipä on monien muiden viljatuotteiden ohella yksi perusruokatavaroistamme. Leivässä oleva kuitu on hyväksi elimistöllemme. Kuitu ehkäisee ja parantaa ummetusta, ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja ja paksunsuolen syöpää sekä muita ruoansulatuskanavan sairauksia. Lisäksi se pitää verensokerin tasaisena. Toivottavasti Atkins- ja South Beach –villitykset eivät leviä maahamme niin suurella paineella, että terveyttämme edistävän ruisleivän menekki romahtaa.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy