Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Kaikki rasva ei ole pahasta
Kaikki rasva ei ole pahasta

Rasva on nykyään kirosana - vähärasvainen ja rasvaton peräti muoti-ilmiöitä.

Mutta New Yorkin yliopiston professorin tohtori Christine L. Pelkmanin mukaan kaiken rasvan poistaminen dieetistä on paljon epäterveellisempi vaihtoehto kuin hiukan rasvaa sisältävä dieetti. Christine Pelkmanin mielestä ruokavaliota suunniteltaessa ihmisten pitäisi kiinnittää huomiota enemmän käytettävän rasvan laatuun, kuin sen täydelliseen eliminoimiseen.

Tosiasia on, että vähärasvaisella tai täysin rasvattomalla ruualla laihtuu, mutta tämä sama tapahtuu myös kohtalaisesti terveellisiä rasvoja sisältävällä dieetillä. Tietysti painon putoaminen on sillä hiukan hitaampaa, mutta huomattavasti terveellisempää. Hyviä rasvoja sisältävän ruokavalion etu rasvattomaan ruokavalioon löytyy sen sydämen ja verisuonten hyvinvointia ylläpitävästä voimasta.

Mitkä sitten ovat niitä hyviä rasvoja? Tohtori Pelkmanin mukaan parhaita rasvoja ovat kertatyydyttämättömät rasvat. Näitä saadaan pähkinöistä, avokadosta, siemenistä ja oliiviöljystä. Jokainen kaloreita laskeva tietää, että nämä kaikki sisältävät erityisen paljon energiaa. Ja siksi, vaikkakin nämä tuotteet ovat erityisesti terveyttä edistäviä, niitä ei kannata nauttia suuria määriä, sillä laihtumisessa myös kalorit merkitsevät jotain.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy