Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Eläkkeelle jääminen voi olla vaarallista
Eläkkeelle jääminen voi olla vaarallista

Englantilaisen British Medical Journalin mukaan liian varhainen eläkkeelle jääminen voi olla vaarallista, jopa kohtalokasta.

Lehdessä hiljattain julkaistu tutkimus väittää, että ne henkilöt, jotka jäävät eläkkeelle noin 55 vuoden iässä, saattavat kuolla huomattavasti nuorempina kuin tätä pitemmälle työelämässä kiinni olevat.

Löydös perustuu Shell Oilin työntekijöihin, jotka olivat jääneet eläkkeelle vuosien 1973 ja 2003 välillä, ja se kumoaa radikaalisti yleisen käsityksen eläkkeelle jäämisen terveydellisistä hyödyistä.

Shell Oilista eläkkeelle jääneitä työntekijöitä tutkittaessa huomattiin, että kuolleisuus 55-vuotiaina työelämästä pois jääneiden keskuudessa oli peräti 37 prosenttia korkeampi kuin 65 ikävuoteen asti työskennelleiden. Tutkimusta tulkittaessa on tietysti otettava huomioon aikaisemmin eläkkeelle jääneiden todennäköisesti heikompi terveydentila, mutta tästäkään huolimatta työelämän mukanaan tuomia terveydellisiä etuja ei voida täysin ylenkatsoa. Tutkijoiden mukaan työssä oleminen pakottaa ihmiset pysymään aktiivisempina, mikä puolestaan edistää terveyttä.

Tutkimuksessa kävi myös ilmi, että ylemmiltä työtehtäviltä eläkkeelle jääneet elivät normaaleja duunareita pitempään.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy