Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Reseptilääkkeiden väärinkäyttö halutaan estää
Reseptilääkkeiden väärinkäyttö halutaan estää

Sosiaali- ja terveysministeriö haluaa estää reseptilääkkeiden väärinkäytön. Arvion mukaan Suomessa on tällä hetkellä peräti 6600 reseptilääkkeiden väärinkäyttäjää, ja määrän uskotaan olevan kasvussa.

Terveydenhuollon Oikeusturvakeskuksessa pyritäänkin nyt selvittämään sosiaali- ja terveysministeriön pyynnöstä, löytyisikö ongelmaan ratkaisu kansallisen reseptirekisterin perustamisella.

Reseptilääkkeiden väärinkäyttöä ilmenee kaikkein eniten keskushermostoon vaikuttavissa lääkkeissä. Tällaisia lääkkeitä ovat esimerkiksi vahvat kipulääkkeet, rauhoittavat lääkkeet sekä unilääkkeet. Reseptilääkkeiden väärinkäyttäjillä on tapana vaihtaa lääkäreitä ja apteekkeja lääkkeitä hankkiessaan. Osa väärinkäyttöön hankituista lääkkeistä päätyy katukauppaan. Reseptirekisterillä tällaista kiertelyä pystyttäisiin seuraamaan keskitetystä, ja siihen voitaisiin puuttua ajoissa.

Tällä hetkellä reseptilääkkeiden väärinkäyttöä pyritään seuraamaan apteekkisopimuksilla. Apteekkisopimuksessa lääkkeen voi määrätä vai yksi lääkäri ja se voidaan hankkia vain yhdestä määrätystä apteekista. Apteekkisopimuksen ongelmana on, että se vaatii potilaan suostumuksen.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy