Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Eikö henki kulje?
Eikö henki kulje?

Hengästyttää, on kuin henki ei kulkisi. Rinnassa on ahdas tunne ja hengittämien vaatii normaalia raskaampaa ponnistelua.

Mainosten tarjoama apu pastillin muodossa tuskin auttaa. Tiukalla oleva hengitys voi olla merkki paljon vakavammasta kuin tukkoisesta nenästä. Se voi merkitä sydänperäistä tautia.

Kalifornialaisen tutkimuksen mukaan niillä henkilöillä, joilla on hengitysoireita – vaikka heillä ei olisikaan minkäänlaisia sydänoireita – on neljä kertaa kohonneempi riski kuolla sydänsairauksiin seuraavan viiden vuoden sisällä kuin niillä henkilöillä, joiden hengitys kulkee normaalisti.

Los Angelesissa sijaitsevassa Cedars- Sinai Medical Center – nimisessä lääketieteellisessä keskuksessa tehdyssä tutkimuksessa tiedemiehet analysoivat 17 991 henkilön sairaskertomukset. Tämän analysoinnin yhteydessä huomattiin, että ne henkilöt, jotka olivat valittaneet hengittämisen vaikeutta, kuolivat muita useammin sydänperäisiin tauteihin.

Vaivalloiseen hengitykseen kannattaa siis aina kiinnittää huomio. Se voi olla myös merkki astmasta, mutta se voi olla myös merkki sydämen toimintaa liittyvistä sairauksista.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy