Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Korvien välinen kovalevy kuntoon – ennalta ehkäisevästi
Korvien välinen kovalevy kuntoon – ennalta ehkäisevästi

Kukapa ei halua pitää omaa, korvien välissä olevaa kovalevyään kunnossa. Tietokoneen kovalevyn pettäessä, sen voi korvata helposti uudella ja nykytekniikalla jopa kadonneet tiedotkin saadaan usein pelastettua.

Aivojen kanssa näin ei ole. Aivojen pettäessä ei ole olemassa mitään keinoa korvata niitä tai edes pelastaa niissä olevaa tietoa. Aivoista siis kannattaa pitää huolta - ihan joka päivä. Parhaiten se onnistuu oikeanlaisella ruualla.

Tutkijoiden mukaan me voimme ennalta ehkäistä aivojemme rappeutumista hoitamalla ja käyttämällä niitä. Oikea ruokavalio on mitä parhainta hoitoa aivoille. Tutkimusten mukaan on olemassa joitakin ruoka-aineita, jotka ovat erityisen hyviä tälle päässämme sijaitsevalle kovalevylle. Näitä ruoka-aineita ovat:

Mustikka
Mustikka on luonnon oma kuningasmarja. Se sisältää paljon antioksidanttia, ja antioksidantin tiedetään taistelevan voittoisasti vapaita radikaaleja vastaan. Hiirillä tehtyjen kokeiden perusteella mustikan uskotaan parantavan muistia sekä palauttavan iän myötä kadonnutta tasapainokykyä ja koordinaatiota. Mustikka on hyväksi myös verenpaineelle.

Kala
Kala on hyväksi niin sydämelle kuin aivoille, varsinkin rasvainen kala. Tutkijat suosittelevat lohta, sardiineja ja silliä. Kaloissa olevat omega-3-ryhmän monityydyttymättömät rasvahapot ennalta ehkäisevät sydän- ja verisuonitauteja sekä ”voitelevat” hermosolujen välistä kommunikaatiota. Chicogossa vanhuksille tehdyssä tutkimuksessa huomattiin, että niillä ikäihmisillä, jotka söivät vähintään yhden kala-aterian, oli vähemmän Alzheimerin tautia kuin niillä, jotka eivät syöneet kalaa lainkaan.

Tummasta eli punaisesta viinirypäleestä tehty mehu
Punaviinin sanotaan edistävän pitkäikäisyyttä, mutta koska alkoholissa on paljon enemmän haittoja kuin hyötyjä, suosittelevat tutkijat punaviinin sijasta tummasta eli punaisesta viinirypäleestä tehtyä mehua. Punaiset ja tummat viinirypäleet sisältävät erittäin paljon antioksidantteja ja flavonoideja. Tummista viinirypäleistä tehdyn mehun uskotaan parantavan lyhytkestoista muistia.

Kokojyvätuotteet
Kokojyvätuotteet - mukaan luettuna ruskea riisi – ovat hyväksi koko kropalle, eivät vain aivoille. Kokojyvätuotteet ovat mitä parhain B6 –vitamiinin ja foolihapon lähde.

Valkosipuli
Hajuhaitastaan huolimatta tämä pieni ärhäkkä sipuli on mitä parhainta ravintoa. Valkosipulin uskotaan alentavan verenpainetta ja kolesterolia. Molemmat ”taudit” ovat huonoja asioita myös aivoille. Valkosipulin tiedetään sisältävän luonnon omaa antibioottia. Sillä on kyky tuhota bakteereita ja muita mikrobeja.

Oliiviöljy
Oliiviöljy on yksi Välimeren ruokavalion kulmakiviä. Välimeren ruokavalion tiedetään olevan yhden kaikkein terveellisimmistä ruokavalioista. Oliiviöljy, mutta myös rypsiöljy, on kaikkein suositeltavinta öljyä, koska sen rasvahapot ovat tyydyttymättömiä. Tyydyttymättömät rasvahapot alentavat kolesterolia.

Kaakao
Kahvin sijasta kaikkien kannattaisi juoda kaakaota, sitä tummaa ja väkevää, ei sitä maitojauheella ja sokerilla höystettyä. Puhdas kaakao sisältää nimittäin uskomattomia määriä antioksidantteja. Cornellin yliopiston tutkijan Chang Young Leen mukaan kaksi teelusikallista aitoa kaakaota sisältää kaksi kertaa enemmän antioksidantteja kuin punaviini, kaksi kolme kertaa enemmän kuin vihreä tee ja neljä kertaa enemmän kuin musta tee. Ja antioksidantit suojaavat kaiken muun ohella myös aivoja.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy