Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Television viikonloppukatselu lihottaa
Television viikonloppukatselu lihottaa

Television katselun lihottava vaikutus ei ole mikään uusi uutinen, mutta että pelkkä viikonloppukatselukin pakkaa kiloja luitten ympärille on.

Englantilaisen tutkimuksen mukaan ne lapset, jotka nuoruudessaan harrastivat kovasti television katsomista viikonloppuisin, olivat aikuisina muita – lapsena viikonloppuisin liikkuvampia asioita harrastaneita – lihavampia.

Tutkimuksessa oli mukana 11200 vuonna 1970 syntynyttä miestä ja naista. Näiden henkilöiden lapsuus sattui 70-luvulle, jolloin Englannissa oli vain kolme televisiokanavaa ja ainoastaan yksi niistä esitti mainoksia. Tämä tosiasia sulki pois televisiomainosten lihottavan, roskaruokaa suosivan vaikutuksen.

Tutkimuksen edetessä tiedemiehet huomasivat, että jokainen viisivuotiaan lapsen viikonloppuisin television edessä viettämä tunti lisäsi seitsemällä prosentilla tämän todennäköisyyttä olla ylipainoinen kolmekymppisenä.

Jos television katselun vaikutus oli näin huono jo 70-luvun lapsille, niin mitä ihmettä se onkaan nyt. Silloin television ääressä vietetty aika oli huomattavasti lyhyempi kuin nykyisin. 70-luvulla televisiota ei voitu katsoa ympäri vuorokauden. Lähetykset alkoivat myöhemmin ja loppuivat huomattavasti aikaisemmin. Entäs mainokset. 70-luvun ruokamainokset ovat kesyä kamaa tähän päivään verrattuna. Silloin mentiin munalla töihin ja ihmeteltiin, mitä ihmettä me laitettiin leivälle ennen Flooraa. Nyt ruudulla porisevat mitä herkullisimmat hampurilaiset ja pizzat ja sipsejä nappaillaan melkein joka ohjelman välillä.

Jos 70-luvun lasten todennäköisyys aikuislihavuuteen viikonlopun television katselulla oli seitsemän prosenttia, niin mikä se onkaan nyt yli kolme vuosikymmentä myöhemmin?

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy