Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Äiti oli oikeassa
Äiti oli oikeassa

Äiti oli sittenkin oikeassa, ainakin flunssan suhteen. Nyt on jo nimittäin todistettu tieteellisestikin, että flunssa ”tarttuu” kun kylmettää itsensä.

Lääketieteellisissä piireissä pitkään vallalla olleen käsityksen mukaan flunssat kulkevat ihmisestä toiseen vain pisara- tai kosketustartuntana, mutta nyt englantilaiset tutkijat ovat paljastaneet siitä uuden elementin – kylmyyden.

Walesissa sijaitsevan Cardiffin yliopiston Common Cold Center – tutkimusosaston mukaan kylmettyminen voi johtaa flunssaan sairastumiseen.

Väitteensä he saivat tutkimuksestaan, jossa 180 henkilöä asetti itsensä alttiiksi flunssalle. Puolet vapaaehtoisista liotti jalkojaan jääkylmässä vedessä 20 minuuttia ja puolet piti jalkojaan vastaavan ajan tyhjässä astiassa. Seuraavien neljän viiden päivän aikana 29 prosenttia jääkylmässä astiassa jalkojaan liottaneista sairastui flunssaan. Vastaava luku tyhjässä astiassa jalkojaan pitäneille oli 9 prosenttia.

Cardiffin yliopiston tutkijoiden mukaan flunssakautena, jolloin pöpöjä on joka paikassa, suurin osa meistä sairastaa flunssat tietämättään, ilman oireita. Mutta kylmetyttyään heissä oleva taudin siemen saa vallan, koska kylmyys heikentää verenkiertoa nenässä. Lämmin ja hyvin kiertävä veri on elintärkeää infektioita vastaan taisteleville valkosoluille. Eli nenässä tapahtunut veren kylmentyminen altistaa flunssalle.

Professori Ecclesin mukaan kylmä nenä saattaakin olla yksi vilustumisen perimmäisistä syistä. Joten talvella kannattaa varustautua vilustumisia vastaan pukeutumalla lämpimästi ja hyvin.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy