Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Lisää neljä vuotta elämääsi
Lisää neljä vuotta elämääsi

Olipa meidän elämämme millainen tahansa, harva haluaa luopua siitä liian aikaisin. Ja suurin piirein jokainen yrittää keksiä keinoja pidentääkseen sitä.

Tutkimusten mukaan päivittäinen liikunta pidentää ikää. Tiedemiesten tekemien laskelmien saldo liikunnan elämää pidentävästä hyödystä on jopa niinkin korkea kuin lähes neljä vuotta.

Tähän päätelmään päästiin, kun Amerikassa tutkittiin yli 5000 keski-ikäistä ja sitä vanhempaa Massachusettsista kotoisin olevaa henkilöä ja heidän liikuntatottumuksiaan 40 vuoden ajalta. Ne henkilöt, jotka olivat harrastaneet liikuntaa päivittäin keskinkertaisesti tai sitä rajummin, elivät yleensä 1,3 – 3,7 vuotta pitempään kuin ne henkilöt, jotka eivät liikkuneet lainkaan tai liikkuivat vähän.

Hieman yli vuodesta puoleentoista vuoteen elämänlisäyksessä pääsivät ne henkilöt, jotka olivat liikkuneet noin puolituntia päivässä viitenä päivänä viikossa. Ja ne henkilöt, jotka olivat harrastaneet liikuntaa keskimäärin puolitoista vuotta viitenä päivänä viikossa, hyötyivät siitä tiedemiesten laskelmien mukaan 3,5 vuodesta 3,7 vuoteen.

Löydös oli yhtenäinen niin miehillä kuin naisilla. Liikunta pidensi molempien sukupuolten elämää samalla tavalla. Liikuntaa harrastavat henkilöt elivät pitempään ja huomattavasti muita terveempinä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy