Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Riita ei rakenna
Riita ei rakenna

Riidan rakentavasta luonteesta ollaan montaa mieltä. Joidenkin mukaan riita, jos osataan riidellä oikein, on mitä rakentavinta, toisten mielestä riitelyä tulisi välttää loppuun saakka.

Kaipa se on niin, että, joillekin se sopii, joillekin ei. Mutta amerikkalaiset tutkijat ovat nyt pystyneet osoittamaan, että riitelyllä on negatiivisia vaikutuksia leikkauksesta paranemiseen. Siinä se ei ainakaan rakenna.

Ohiossa tehdyssä tutkimuksessa oli mukana 42 avioparia, jotka olivat olleet naimisissa keskimäärin 12,5 vuotta. Aviopareja tutkittiin kahteen otteeseen vuorokauden verran kerrallaan, kahden kuukauden välein. Molemmilla tutkimuskerroilla aviopareille tehtiin haavoja ja heille järjestettiin kaksi kymmenen minuuttia kestänyttä keskustelutuokiota. Ensimmäisellä kerralla avioparien keskustelutuokiot olivat positiivisia ja tukea antavia. Toisella kerralla, kahden kuukauden päästä heidän keskustelunsa käsittelivät asioita, joissa aviopareilla oli erimielisyyksiä.

Näiden kokeiden perusteella huomattiin, että jopa puolen tunnin pituinen pikkuriita muuten toistensa kanssa hyvin toimeentulevilla puolisoilla, pidensi leikkaushaavan paranemista yhdellä päivällä. Riitaisella parilla paranemisaika puolestaan tuplaantui.

Tutkimuksessa mukana olleiden asiantuntijoiden mielestä olisi ensiarvoisen tärkeää, että leikkaukseen menevän henkilön elämässä ei olisi leikkaushetkellä henkistä stressiä. Stressi, riidat, negatiiviset asiat, ne kaikki pidentävät paranemisprosessia.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy