Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Rakastuminen loppuu yhdessä vuodessa
Rakastuminen loppuu yhdessä vuodessa

Italialaisilla tiedemiehillä on huonoja uutisia: rakastumisen huuma loppuu jo yhdessä vuodessa.

Tuo rakastuneen ihmisen ihana olotila, jolloin kävellään kymmenen metriä maan pinnan yläpuolella, eikä mikään tee kipeää, ei siis ole kestävää laatua. Noh, senhän on tietysti tiennyt jokainen meistä, mutta että se loppuisi niinkin lyhyeen kuin yhteen vuoteen, on täysin uutta. Tähän asti meitä viisaammat ovat puhuneet noin kahdesta vuodesta tai peräti kolmesta neljästä.

Tämän surulliselta kuulostavan väitteensä nämä saapaasmaan viisaat miehet perustavat tutkimukseensa, jossa he analysoivat 58:n hiljattain rakastuneen henkilön veret. Tutkimuksessaan he huomasivat, että rakastuneilla henkilöillä oli ei-rakastuneita huomattavasti korkeammat veren plasman neurotrofiinitasot eli NGF-tasot. Mutta kun koeryhmän NGF-tasot mitattiin uudelleen 12-24 kuukauden kuluttua, olivat ne jo laskeneet ei-rakastuneiden henkilöiden tasolle.

Tulostensa perusteella italialaiset tiedemiehet väittävät romanttisen rakkauden huuman kestävän ainoastaan vain noin vuoden verran, jonka jälkeen rakkaus joko muuttaa muotoaan tai kuolee pois.

NGF-tason muutokset saattavat osaltaan selittää myös sen, miksi jotkut meistä vaihtavat jatkuvasti partnereita. Näille kohdetta vaihtaville veren plasman neutrotrofiinien kohoamisesta on tullut jonkinlaista huumetta.

Mutta olivatpa veren neutrotrofiinit millä tasolla tahansa, rakkautta ne eivät kuitenkaan poista. Huumasta huolimatta (ja onneksi) pitkäkin rakastunut rakkaussuhde on mahdollinen.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy