Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Ylipaino – yksinäänkin – voi johtaa sydän- ja verisuonitautiin
Ylipaino – yksinäänkin – voi johtaa sydän- ja verisuonitautiin

Olet käynyt lääkärissä. Sinun kolesteroliarvosi on kohdallaan, eikä sinulla ole tippaakaan verenpainetta. Kaikki on siis hyvin. Sinä olet keski-ikäinen ja olet tyytyväinen itseesi. Mutta älä tuudittaudu auvoisuuteen, sillä nurkan takana sinua voi odottaa vaara – kaikista hyvistä arvoista huolimatta – jos olet ylipainoinen.

Ylipaino – yksinäänkin – voi johtaa sydän- ja verisuonitautiin.

Tämä oli tulos Amerikassa, Northwertern Universityssä tehdyssä tutkimuksessa. Tässä tutkimuksessa käytiin läpi 17643 potilaan sairaustietoja peräti kolmen vuosikymmenen ajalta. Kaikki tutkimukseen valitut miehet ja naiset olivat tutkimuksen alkaessa noin 45-vuotiaita. He olivat täysin terveitä, heillä ei ollut sydäntautia eikä diabetesta. Heidän terveyttään seurattiin 32 vuoden ajan.

Kun tutkijat alkoivat kartoittaa tutkittavien kuolintapauksia ja sairaalaan joutumisia näiden 65 vuoden iästä lähtien, huomasivat he että niillä, joilla oli ollut ylipainoa jo tutkimuksen alkaessa, vaikka muut arvot olivatkin olleet kohdallaan, oli 43 prosenttia suurempi todennäköisyys kuolla sydäntautiin kuin normaalipainoisilla.

Tätä 43 prosentin todennäköisyyttä voidaan tietysti spekuloida.  On mahdollista, että näiden ylipainoisten kolesteroliarvot ja verenpaine kohosivat myöhemmin.  Mutta tästäkin huolimatta tutkijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että ylipaino – jo yksinäänkin – on yksi sydän- ja verisuonitaudin suurimpia riskitekijöitä. Ylipainoa, heidän mukaansa, ei tule missään nimessä luokitella pelkäksi kosmeettiseksi haitaksi, sillä se on mitä suurimmassa määrin terveydellinen haitta.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy