Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Uutta tietoa paksusuolen ja peräsuolen syövästä
Uutta tietoa paksusuolen ja peräsuolen syövästä

Paksusuolen ja peräsuolen syövät olevat erittäin yleisiä syöpiä. Niitä esiintyy eniten iäkkäillä henkilöillä. Vuosittain Suomessa todetaan noin 2000 uutta tapausta.

Hiljattain julkaistu amerikkalainen tutkimus vahvistaa ruotsalaisten tiedemiesten aikaisemmin tekemän löydön: Magnesium saattaa vähentää tai jopa ehkäistä paksusuolen syöpää. Mutta avusta peräsuolen syöpään amerikkalaiset eivät olleet ruotsalaisten kanssa samalla linjalla.

Molemmissa maissa tehdyt tutkimukset suoritettiin naisilla. Amerikan mantereella Minnesotan yliopiston tutkijat, tohtori Aaron R. Folsom ja tohtori Ching-Ping Hong, seurasivat vuosina 1986-2002 35196 iowalaisen naisen ruokailutottumuksia ja paksusuolen syövän esiintymistä heidän parissaan.

Näiden vuosien aikana 1112 naista sairastui paksusuolen syöpään. Folsomin ja Hongin tutkimuksessa kävi ilmi, että magnesiumin saannin lisääminen vähensi paksusuolen syövän riskiä. Tätä samaa muutosta ei havaittu peräsuolen syövän yhteydessä. Henkilöillä, jotka saivat eniten magnesiumia, oli 23 prosenttia pienempi todennäköisyys saada paksusuolen syöpä. Ruotsissa puolestaan magnesiumin todettiin vähentävän niin peräsuolen kuin paksusuolenkin syöpää.

Suomalaisten suositusten mukaan meidän päivittäin magnesiumin tarve on 300 milligrammaa. Magnesiumin puutos aiheuttaa mm. lihasten nykimistä ja kouristuksia. Magnesiumin luonnollisia lähteitä ovat täysjyvätuotteet, pähkinät, siemenet, mustikka, herneet, pavut ja vihreät kasvikset.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy