Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Sääteleekö syntymäpaino elämän?
Sääteleekö syntymäpaino elämän?

Onko meidän elämämme viitoitettu syntymässä? Saavatko pienenpienet, alipainoiset, ennen aikojaan syntyneet vauvat huonommat eväät tulevalle elämälleen?

Ei, väittää kanadalainen tutkimus. Sen mukaan alipainoiset vauvat saavuttavat aikuisina melkein samat asiat kuin normaalipainoisina syntyneet.

Kanadalaisten tutkijoiden mukaan syntymäpainolla ei ole kovinkaan suurta merkitystä myöhemmässä elämässä. Väitteensä he perustavat 1970-luvun lopulla ja 1980-luvun alussa syntyneeseen 149 lapseen. Lapsia seurattiin yli 23 vuoden ajan. Tutkimuksessa kiinnitettiin huomiota mm. koulutukseen, työtilanteeseen ja asumiseen.

Alipainoisista vauvoista 27 prosentilla oli jokin synnynnäinen vika. Normaalipainoisilla vastaava luku on vain kaksi prosenttia. Tässä ennenaikainen syntyminen oli huono merkki.

Koulutuksessa sen sijaan ei ollut kovinkaan suurta eroa. Alipainoisista vauvoista 82 prosenttia pääsi ylioppilaaksi, normaalipainoisilla luku oli 87 prosenttia. 32 prosenttia alipainoisista jatkoi opiskeluaan lukion jälkeen. Tämän saman teki 33 prosenttia normaalipainoisia.

48 prosenttia alipainoisista kävi työssä säännöllisesti. Vastaava luku normaalipainoisilla oli 57 prosenttia. 42 prosenttia asui itsenäisesti, normaalipainoisista 53 prosenttia. 23 prosenttia alipainoisista solmi avioliiton, 25 prosenttia normaalipainoisista teki saman. 11 prosenttia alipainoisista sai lapsia, vastaava luku normaalipainoisilla oli 14 prosenttia.

Kanadalaisten mukaan tilastojen valossa syntymäpainolla ei ole merkitystä myöhemmälle elämälle. Erot alipainoisten ja normaalipainoisten välillä eivät ole heidän mukaansa tilastollisesti merkittäviä.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy