Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Kolesteroli kuriin greipillä
Kolesteroli kuriin greipillä

Hyviä uutisia kaikille sitrushedelmistä pitäville ja kolesterolinsa kanssa taisteleville: greipillä, varsinkin sillä punalihaisella, on todettu kolesterolia alentava vaikutus.

Tämän päätelmän takaa löytyy tutkijoita ja tutkimustuloksia peräti kolmesta maasta Israelista, Puolasta ja Singaporesta.

Perinteisesti greippi on kuulunut laihduttajan vakioruokavalioon, ja moni normaalisti syövä on pyrkinyt välttämään sitä sen ei-niin-makean maun takia. Mutta nyt nämä kolmessa maassa tehdyt tutkimukset pyrkivät laittamaan makuasiat toiselle sijalle ja verigreipin hyvää tekevät ominaisuudet etualalle.

Kolesteroli on yksi pahimmista, vai pitäisikö tässä kohdassa pikemminkin sanoa parhaimmista, sydän- ja verisuonitautien aiheuttajista. Sen säätelyssä ruokavaliolla on erityisen suuri merkitys. Kolesterolia kurissa pitävä ruokavalio koostuu kasviksista, vihanneksista, kokojyvä tuotteista ja erittäin vähäisestä rasvan käytöstä. Mitään oikotietä onneen ei ole ollut, ei ennen kuin nyt tämän greippi-uutisen yhteydessä. Vaikka eihän tämäkään uutinen mikään suoranainen oikotie ole, mutta tutkijoiden lupaukset ainakin viittaavat siihen suuntaan. Heidän mukaansa verigreipillä on kolesterolia alentava vaikutus.

Israelissa tähän tulokseen päädyttiin Hebrew University-nimisessä yliopistossa, jossa kolesterolitutkimukseen osallistui 57 korkeasta verenpaineesta kärsivää, hiljattain ohitusleikattua henkilöä. Tutkimukseen osallistuneet eivät käyttäneet mitään kolesterolilääkitystä ja yhden kuukauden ajan he kaikki söivät ravitsemusterapeuttien heille räätälöimän ruokavalion mukaan. Tämän lisäksi kaksi kolmas osaa tutkittavista söi päivittäin greipin. Greipin syöjistä puolet söi tavallista, vaaleaa greippiä ja puolet verigreippiä. Tutkimuksen aikana kolesterolitaso laski kaikilla greippiä syövillä, mutta heistäkin se putosi eniten juuri verigreippiä nauttivilla.

Greipin ainoana haittana on sen sopimattomuus joidenkin lääkkeiden kanssa. Siksi tutkijat suosittavatkin lääkärillä käyntiä ennen greipin lisäämistä ruokavalioon.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy