Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Uni mukaan päätöksen tekoon
Uni mukaan päätöksen tekoon

”Voi, kun se kävisi niinkin helposti kuin nukkumalla”, on monen toive yhden jos toisenkin inhottavan asian edessä. Valitettavasti elämä vain ei ole rakennettu niin yksinkertaiseksi, että kaikki sujuisi pelkällä pään kallistuksella.

Mutta on olemassa joitakin asioita, joissa nukkuminen on hyväksi, suorastaan eduksi. Levon ja voimien keräämisen lisäksi päätöksenteko isoissa ja vaikeissa asioissa on juuri tällainen.

Hollantilaisten tutkijoiden mukaan varsinkin isojen päätösten yhteydessä nukkuminen helpottaa päätöksentekoa ja oikeaan lopputulokseen pääsemistä. Tällaisia suuria päätöksiä ovat esimerkiksi asunnon tai auton osto. Shampoon tai seuraavan päivän vaatetuksen valintaan unta ei heidän mukaansa kannata ”tuhlata”.

Tutkijoiden mukaan isojen asioiden yhteydessä niihin kannattaa paneutua kunnolla, tutkia, ottaa selvää ja pohtia niitä kantilta jos toiselta ja sitten unohtaa ja antaa alitajunnan tehdä työnsä. Meidän alitajunnallamme on huomattavasti suurempi kyky imeä itseensä kaikenlaista informaatiota kuin meidän tajunnallamme. Alitajuntamme kerää itseensä myös sellaista tietoa, mihin me emme tietoisesti kiinnitä mitään huomiota, ja siksi sille annettava työrauha edistää päätösten tekoa.  Parhaiten alitajunta saa työrauhansa, kun ”nukutaan asian päälle”.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy