Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Sydämesi tähden
Sydämesi tähden

Me täällä terveysinfossa olemme kirjoittaneet  yhdestä sun toisesta sydämelle hyödyllisestä asiasta, mutta näistä emme koskaan.

Olemme opastaneet ruokailutottumusten muuttamisessa, kehottaneet liikkumaan ja suositelleet kunnollista yöunta, mutta emme ole koskaan neuvomme itkemään, harrastamaan seksiä tai uskomaan johonkin korkeampaan voimaan. Mutta nyt me teemme niin, ja kaikki tämä vain pienen sydän hyvinvoinnin vuoksi.

Yhä ateistisemmaksi muuttuvassa Suomessa ei ole mediaseksikästä puhua uskonnosta tai uskomisesta. Ehkä se on kuitenkin paikallaan silloin, kun puhutaan elämän pidentämisestä. Teksasilaisten tiedemiesten mukaan uskonto tai uskominen johonkin korkeampaan voimaan tai kuuluminen johonkin moraalisesti ylevään ryhmään on hyväksi sydämelle. Heidän tutkimustensa mukaan niillä henkilöillä, jotka eivät ottaneet osaa mihinkään sosiaalisen yhteisön – kerhon tai kirkon - toimintaan, oli neljä kertaa suurempi riski kuolla puoli vuotta sydänleikkauksen jälkeen. Ja niillä, joilla ei ollut uskontoa tukenaan ja lohtunaan, oli kolme kertaa suurempi riski kuolla puolen vuoden kuluttua leikkauksesta.

Uskomisen lisäksi itku on hyväksi sydämelle. Meillä aikuisilla on paha tapa painaa kaikki tunteet syvälle ja näytellä kuin mikään ei satuttaisi. Tämä varsinkin on satuttavaa. Tunteiden ilmaisemattomuus on yksi sydäntaudin ”käyttäytymisriskejä”. Suru ja itkeminen, kuten rakkauskin, ovat maailman parantavimpia tunteita. Rakkauden myötä me ammennamme itseemme voimaa ja hyvää oloa, mutta itkun kautta me puramme itsestämme pois negatiivisia asioita. Asiantuntijoiden mukaan itku poistaa kireyttä sydänlihaksesta ja avaa rintaa. Nyyhkytys puolestaan auttaa meitä hengittämään oikein. Kunnollinen itku on puhdistaa ja sydäntä hellivää.

Ja sitten se kolmas asia. Kun ollaan realistisia ja puhutaan suomalaisista, niin harva haluaa uskoa Jumalaan tai edes itkeä silloin tällöin toisinaan. Mutta tuskin löytyy ketään, kuka ei välittäisi seksistä. Siksi tämä viimeinen neuvomme onkin ehkä kaikkein mieluisin: hyvä seksi on hyväksi sydämelle.

Mutta ennen kuin kukaan ehtii ovesta ulos baanalle etsimään kasvotonta, yhden illan kumppania, haluamme huomauttaa, että neuvossa on painotus sanalla hyvä. Tässä ei puhuta mistä tahansa seksistä ja sen harrastamisesta, vaan hyvästä seksistä. Kahden amerikkalaisen tutkimuksen mukaan hyvä seksi auttaa (karrikoiden sanottuna) hengissä pysymisessä. Vuonna 1976 tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin 200 naisen seksuaalista käyttäytymistä. 100 näistä naisista oli joutunut sairaalaan sydänvaivojen vuoksi ja 100 jostain muusta syystä. Sydänvaivojen vuoksi sairaalaa joutuneilla, 65 prosentilla heistä, oli seksuaalisia ongelmia: kyvyttömyyttä orgasmiin ja kylmyyttä. Vastaava prosenttiluku muusta syystä sairaalaan joutuneilla oli 24. Tämä sama pätee myös miehiin. Vuonna 1980 tehdyn tutkimuksen mukaan 131 sydänkohtauksen saaneen miehen otantaryhmästä noin kahdella kolmesta oli seksuaalisia ongelmia ennen sydänkohtausta.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy