Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Valmistaudu muistamaan
Valmistaudu muistamaan

Lontoolaisten tiedemiesten mukaan tapahtumien ja/tai asioiden muistaminen on ennustettavissa ennalta. He sanovat, että aivotoimintaa etukäteen seuraamalla voidaan nähdä hyvinkin tarkkaan, minkä verran ko. tapahtumasta jää muistiin.

Aivotoiminta muuttuu ”muistiin kirjoittamisen” yhteydessä, mutta nyt on todistettu, että tätä kirjoittamista edeltävä aika on erittäin merkityksellinen.

Lontoolaisten tiedemiesten kokeessa vapaaehtoisille annettiin vinkki ennen asian, esineen tai sanan esittämistä. Vinkissä heitä ei pyydetty muistamaan esitettävää, mutta heille kerrottiin etukäteen, mitä on odotettavissa. EEG:llä seurattaessa huomattiin, että koehenkilöiden aivotoiminta muuttui vinkin aika valmistaen aivoja ottamaan vastaan esitettävän asian. Jos aivotoiminta vilkastui kallon etuosassa, muisti koehenkilö asian vielä 50 minuutin kuluttua näyttämisestä, vaikka hänelle oli tehty sinä aikana muita testejä. Vastaavasti, jos toiminta oli heikkoa, koehenkilöt eivät muistaneet myöhemmin esitettyä esinettä tai asiaa.

Maalaisjärjellä ajateltuna tämä pitää varmasti paikkansa. Kuka tahansa meistä voi kertoa – ilman kalliita kokeita ja testejä - muistavansa parhaiten asiat ja tapahtumat, kun hänellä on ollut tilaisuus etukäteen valmistautua asian muistamiseen ja mieleen painamiseen.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy