Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Käveleminen kannattaa
Käveleminen kannattaa

Kävele, se kannattaa. Sen lisäksi, että käveleminen vahvistaa sydäntä ja laihduttaa ja on edullisin keino päästä paikasta A paikkaan B, estää se uusimpien tutkimustulosten mukaan myös Alzheimerin tautia.

Amerikkalaisten tutkijoiden mukaan käveleminen on dementoitumisen torjunnassa yhtä hyödyllistä nuorille ja vanhoille ja yhtä tärkeää kuin älylliset harrastukset.

Terveyttä edistävän liikunnan ei siis tarvitse olla hikistä rehkimistä ja myöhemmällä iälläkin aloittaminen on eduksi. Tätä väitettä tukee mm. havaijilaisten parissa tehdyt havainnot. Siellä huomattiin, ne 71 -93-vuotiaat miehet, jotka kävelivät päivittäin, olivat henkisesti vireämpiä kuin ne, jotka eivät liikkuneet. Samansuuntainen havainto tehtiin myös Amerikan mantereen puolella naispuolisten, 70-81-vuotiaiden eläkkeelle jääneiden sairaanhoitajien parissa. Puolitoista tuntia viikossa kävelevillä oli jo vireä aivotoiminta.

Hollantilaisen tutkimuksen mukaan suurin hyöty saadaan liittämällä yhteen neljä terveellistä elintapaa: päivittäinen puolen tunnin kävelylenkki, tupakoimattomuus, kohtuus alkoholin käytössä ja ruokavalio, jossa on paljon vihanneksia, hedelmiä, kalaa ja oliiviöljyä eli Välimeren dieetti. Tällaista elämää noudattavalla, 70 -90-vuotiaalla henkilöllä on peräti 23 prosenttia alhaisempi todennäköisyys kuolla seuraan kymmenen vuoden aikana.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy