Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Levottomat jalat
Levottomat jalat

Jotkut meistä kertovat olevansa levottomia sieluja, mutta toisilla levottomuus esiintyy paljon konkreettisempana asiana: jalkojen ainaisena vipatuksena.

Tällaisella jalan heiluttamisella on oma nimensäkin. Sitä kutsutaan levottomat jalat –oireyhtymäksi.

Tutkimusten mukaan levottomat jalat – syndrooma on yhtä yleinen sairaus kuin migreeni. Sitä esiintyy noin 3 -8 prosentilla aikuisista. Kaikkein ”pahiten” oireyhtymä vaivaa nukkamaan käydessä. Tällöin jalat ovat kuin tulessa tai muurahaisten valtaamana. On pakko nousta ylös, kävellä tai huuhdella jalat joko kylmällä tai kuumalla vedellä. Myös jalkojen jännittäminen helpottaa tuntemuksia. Joillakin tautia sairastavilla pitkään istuminen saattaa käydä epämiellyttäväksi. Levottomat jalat –oireyhtymän tiedetään häiritsevän yöunta ja aiheuttavan väsymystä päivällä. Osittain perinnöllinen tauti pahenee iän myötä.

Lääkkeillä on mahdollista saada helpotusta oireisiin, mutta jos jalan tahaton vipatus ei ole vielä muodostunut elämää häiritseväksi, niin ongelmaa voi pyrkiä helpottamaan luonnonmukaisesti. Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan jotkut vitamiinit ja mineraalit saattavat tuoda helpotusta tilanteeseen. Tällainen auttava vitamiinipommi saadaan aikaan foolihaposta (eli folaatista), raudasta, magnesiumista, B 12 -vitamiinista, C-vitamiinista ja E-vitamiinista.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy