Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Terveellisiä mausteita
Terveellisiä mausteita

Meitä neuvotaan välttämään ruuan liiallista maustamista suolalla. Suola, kuten sokerikaan, ei ole hyväksi.

Mutta on olemassa mausteita, joiden terveellisistä vaikutuksista ollaan tiedepiireissä yhtä mieltä. Näiden mausteiden hyödyistä päästään nauttimaan vain ja ainoastaan, jos niitä muistetaan lisätä ruokaan sen sijaan, että ne seisoisivat tyhjän pantteina maustekaapissa.

Yrttien lisäksi tällaisia terveellisiä ja terveyttä edistäviä mausteita ovat mm. muskotti, kurkuma, valkosipuli, Cayennenpippuri ja kaneli.

Tunnetuimpia ja käytetyimpiä näistä ovat valkosipuli, kaneli ja cayennenpippuri. Valkosipulin uskotaan alentavan verenpainetta ja kolesterolia, olevan hyväksi sydämelle sekä taltuttavan talvisin koettavia flunssia. Valkosipuli sisältää luonnon omaa, mikrobeja ja bakteereita tuhoavaa antibioottia.

Kaneli puolestaan on paikallaan muuallakin kuin pelkästään joulupuurossa ja korvapuustissa. Kanelin uskotaan taistelevan vilustumisia vastaan, tuovan helpotusta ilmavaivoihin, pahoinvointiin ja ripuliin sekä vähentävän nesteen kerääntymistä kroppaan.

Cayennenpippurilla taistellaan ruuansulatusvaivoja vastaan. Asia voi kuulostaa oudolle, sillä tämä pippuri on suhteellisen voimakas mauste. Cayennenpippurin uskotaan helpottavan myös painonpudotusta vähentämällä ruokahalua ja sulattamalla rasvakudosta. Ja jotkut väittävät Cayennenpippuriteen (1 tl Cayennenpippuria ja 2 dl vettä) auttavan verenpaineenhallinnassa sekä sydäntaudissa.

Vaikka inkiväärinsukuista kurkumaa käytetään periaatteessa vain sen keltaisen värin vuoksi, auttaa se turvotukseen, vahvistaa sydäntä, taistelee infektioita vastaan, tuo helpotusta psoriakseen ja reumaa, hidastaa Alzheimerin taudin etenemistä sekä pienentää syöpäsairauden riskiä.

Muskotti taasen auttaa uskomusten mukaan ruuansulatukseen ja pahoinvointiin.

Ja lopuksi varoituksen sana. Vaikka näillä mausteilla uskotaan olevan terveellisiä vaikutuksia, ei niitä tule käyttää liiaksi. Liiallinen käyttö saattaa aiheuttaa allergiaoireita. Osa näistä mausteista on allergisoivia.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy