Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Nämä kaikki ovat hyväksi sinulle
Nämä kaikki ovat hyväksi sinulle

Kieltäytyminen on kurjaa. Jo pelkkä ajatuskin pidättäytymisestä saa jotkut rikkomaan rajoja. Joten sen sijaan, että latelisimme sinulle pitkän listan ei-terveellisiä asioita, haluamme tehdä sen tällä kertaa toisin päin.

Tässä on lista sinulle hyväksi olevista asioista. Jotkut niistä tuntuvat ensi kuulemalta hulluilta, mutta kaikkien näiden asioiden positiiviset vaikutukset ovat tieteellisesti todistettu.

Sähköposti
Kukaan täysin järjissään oleva ei luettelisi sähköpostia terveelliseksi asiaksi, vai kuinka? Mutta niin se vaan on. Teksasin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että ne oppilaat, jotka kirjoittivat tunnepitoisia sähköposteja, olivat terveempiä kuin ei-tunnepitoisten emailien lähettäjät.

Runous
Bristolissa tehdyssä tutkimuksessa todistettiin runojen ja runosuonen sykkimisen positiivinen vaikutus. Tutkimukseen osallistuneista noin puolet kertoi runojen lukemisen helpottavan tunteita ja stressiä. Runojen kirjoittaminen toi puolestaan helpotusta ja lohtua yli puolelle koehenkilöistä. Tiedemiesten mukaan kenenkään ei kuitenkaan tarvitse tulla uudeksi tommytabermanniksi nauttiakseen tästä kirjallisuuden lajista. Riittää kun pistää syvimmät tuntemuksensa paperille pilkkuja ja pisteitä ajattelematta.

Golf
Golf ei ole urheilua, se on kävelyä nurmikolla pallon perässä. Tämä mielipide saa nyt kyytiä. Amerikkalaisten tutkijoiden mukaan golf on mitä parhainta urheilua. Se alentaa kolesterolia nostamalla hyvän kolesterolin tasoa. Lisäksi se on erinomainen tapa pudottaa painoa, eikä siinä vahingoitu kuten rajummissa urheilulajeissa.

Näköala
Ikkunasta näkyvä naapuritalon seinä ei innosta ketään. Tämä maalaisjärjelläkin tehty päätelmä on nyt sitten todistettu myös tieteellisesti. Tutkimuksen mukaan ne potilaat, joilla on kaunis näköala sairashuoneensa ikkunasta, paranivat muita huomattavasti nopeammin.

Juominen
Hullin yliopiston mukaan baareissa viihtyvillä viinisiepoilla on tavallisia puurtajia vähemmän stressiä, ja he osaavat myös löytää elämästä ja sen tapahtumista niitä hassuja ja hyviä puolia muita enemmän sekä nauraa niille. Tässä kuitenkin on varoituksen sana paikallaan. Hullin löydöksestä huolimatta baarituolin suurkuluttajana olemisessa on enemmän haittoja kuin hyötyä. Alkoholi ei ole terveysjuoma. Sen juominen ei hyödytä aivoja, kroppaa eikä lompakkoakaan.

Kirkossa käyminen
Yhä ateistisemmaksi käyvässä maailmassa uskontoja ja uskomista halveksutaan heikkouden merkkinä. Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan uskovaiset, kerran viikossa kirkossa käyvät ovat kaikkea muuta kuin heikkoja. Heidän tautienvastustuskykynsä on aivan toista luokkaa, paljon vahvempi kuin ei kirkossa käyvien.

Imartelu
Imartelulla pääsee pitkälle. Hollantilaisen tutkimuksen mukaan imartelijoista pidettiin, vaikka imartelun kohteet ymmärsivät ylistävien fraasien olevan vain tyhjää löpinää.

Laulaminen
Kuulostipa laulusi sitten miltä tahansa, silottaa se tutkimusten mukaan sielusi ryppyisiä sopukoita. Manchesterin ja Surreyn yliopistoissa tehtyjen tutkimusten mukaan henkilöt, jotka laulavat (huonostakin laulutaidostaan huolimatta) ovat keskiverto kansalaisia terveempiä.

Eriskummallisuus
Outous ja eriskummallisuus ovat kliinisen psykologin David Weeksin mukaan erinomaisia ominaisuuksia. Hän väittää omituisten ja, eksentristen ihmisten elävän muita pitempään ja vieläpä huomattavasti keskivertoa onnellisempina.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy