Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Vihreä tee suojelee sydäntä ja keuhkoja
Vihreä tee suojelee sydäntä ja keuhkoja

Viimeaikaisten tutkimusten valossa voidaan sanoa, että vihreällä teellä näyttäisi olevan sydäntä ja keuhkoja ”suojeleva” vaikutus.

Tähän johtopäätökseen päätyivät Amerikkalaisen Yale yliopiston tutkijat käytyään läpi Kaukoidän sydäntauti- ja keuhkosyöpäkuolleisuustilastot.

Siinä missä sadastatuhannesta amerikkalaisesta miehestä 348 kuolee vuosittain sydäntautiin, on vastaava luku Japanissa vain 186. Keuhkosyöpään sadastatuhannesta korealaisesta miehestä kuolee alle 40 prosenttia, kun taas Amerikassa siihen menehtyy 67 prosenttia. Naisilla vastaavat luvut ovat vieläkin räikeämmät. 45 prosenttia Amerikassa ja 13 prosenttia Koreassa. Tämä siitäkin huolimatta, että Koreassa kuten Japanissakin poltetaan tupakkaa huomattavasti enemmän kuin läntisessä maailmassa.

Tutkijoiden mukaan tällaiset kuolleisuuserot pystytään selittämään ainoastaan vihreän teen käytöllä. Aasian maiden juomakulttuurissa vihreällä teellä on aina ollut perinteinen asema, toisin kuin läntisellä pallon puoliskolla. Meillä juodaan enemmän kahvia ja mustaa, prosessoidumpaa teetä.

Vihreän teen suojeleva ja hyvää tekevä vaikutus perustuu siinä oleviin antioksidantteihin.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy