Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Isän ikä vaikuttaa keskenmenoriskin kohoamiseen
Isän ikä vaikuttaa keskenmenoriskin kohoamiseen

Keskenmenon riski kohoaa isän iän myötä. Uutinen on hämmästyttävä meille (siis melkein koko maailman populaatiolle), jotka olemme aina uskoneet, että raskaus ja sen kulku – hedelmöitystä lukuun ottamatta – ovat täysin ”naisten hommia”.

Tuoreen tutkimuksen mukaan myös miehillä on kovaa vauhtia tikittävä biologinen kello. Ja vaikka miesten on mahdollista tulla vanhemmiksi vielä toinen jalka haudassakin, ei se suinkaan ole itsestään selvyys.

Tämä oli päätelmä, kun tiedemiehet tutkivat 14 000 Jerusalemissa 1960- ja 1970-luvuilla tapahtunutta raskautta. Tutkimuksessa paljastui, että yli 40-vuotiaiden miesten kumppaneilla oli 60 prosenttia suurempi mahdollisuus saada keskenmeno kuin 25 -29-vuotiaiden miesten kumppaneilla. Yli kolmekymppisilläkin riski oli jo kolme kertaa suurempi kuin parikymppisillä.

Hämmästyttävintä tässä tutkimuksessa oli kuitenkin se seikka, että tiedemiesten mukaan äidin iällä (ainakin näissä tutkituissa tapauksissa) ei ollut mitään vaikutusta keskenmenoriskin kohoamiseen. Tämä tieto sotii yleisesti opetettuja asioita vastaan. Jo koulun biologian tunneille meidän jokaisen päähän on taottu täysin päinvastaista tietoa.

Yhteenvetona voidaan päätellä, että keskenmenoissa totuudet tulee kerätä monesta eri lähteestä. Joidenkin sairauksien ja käytösmallien, kuten esimerkiksi tupakoinnin, lisäksi keskenmenon riski kohoaa, jos isä tai äiti on iäkkäämpää sorttia. Ilmeisesti luonto ei ole tarkoittanut ketään harmaisiin panttereihin kuuluvaa miestä tai naista pienen vauvan vanhemmiksi.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy