Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Näin nopeutat aineenvaihduntaasi
Näin nopeutat aineenvaihduntaasi

Laihtuminen on aina kolmen asian summa: ruuan, liikunnan ja aineenvaihdunnan.

Säästäminen ei päde kilojen karistamisessa. Siinä meidän on kulutettava enemmän kuin syömme, ja silloin aineenvaihdunta, ja varsinkin sen nopeuttaminen, nousee etusijalle.

Osalla meistä on luonnostaan huikean nopea aineenvaihdunta. He ovat niitä, jotka voivat syödä lihomatta mitä vain ja milloin vain. Mutta suurimmalla osalla meistä on valitettavasti se hitaampi muoto, jossa ruoka tuntuu ”viihtyvän” sisuksissa päivätolkulla ja muuttuvan supervauhtia läskiksi.

Mutta aineenvaihduntaa voi nopeuttaa, ja mikä parasta, aivan yksinkertaisilla keinoilla.

Ensimmäisenä ja tärkeimpänä on vesi, tuo vanhin voiteista. Juomalla vettä me kiihdytämme aineenvaihduntaamme ja helpotamme ruuan kulkua suoliston läpi. Vettä meidän tulisi juoda pitkin päivää. Jos me juomme vasta silloin, kun meillä on jano, me olemme jo liian myöhässä. Silloin me jo kärsimme kuivuudesta.

Mutta tässä todellakin puhutaan vain vedestä, ei teestä tai limuista, ei edes kevytlimuista. Kaikilla muilla juomilla, paitsi vedellä, on taipumusta kuivuttaa. Asiantuntijoiden mukaan kahdeksan lasillista vettä päivässä on sopiva määrä.

Seuraavaksi tulee sokeri ja sen karsiminen ruokavaliosta. Sokeri nostaa insuliinitasoa ja tämä puolestaan lähettää meidän aineenvaihdunnallemme viestin säästöliekille siirtymisestä. Ja silloin kun siirrytään säästöliekin puolelle, aloitetaan läskin valmistus. Lisäksi sokeria sisältävät ruoka-aineet, kuten leivonnaiset ja karkit, eivät sisällä lainkaan elimistölle tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita.

Kolmantena on proteiini. Yllätys, yllätys proteiini nopeuttaa aineenvaihduntaamme. Sen lisäksi, että proteiini pitää nälän kauan loitolla, sen sulamiseen tarvitaan enemmän energiaa kuin minkään muun ruuan sulamiseen. Ja mitä enemmän energiaa ruuansulatuksemme käyttää, sitä kovemmin ja kauemmin aineenvaihduntamme toimii.

Proteiini ja rasva kulkevat usein käsi kädessä. On kuitenkin hyvä muistaa, että rasva tai rasvainen ruoka ei edistä aineenvaihduntaa vaan pikemminkin lisää läskiä Rasvoista kannattaa siis pysyä erossa ja valita proteiininlähteeksi aina se vähärasvaisin vaihtoehto.

Näiden yllämainittujen ruoka-aineiden lisäksi myös sillä, milloin me syömme, on merkitystä. Asiantuntijoiden mukaan on parempi syödä pieniä aterioita pitkin päivää kuin vain kolme isoa ateriaa päivässä. Näin me emme anna aineenvaihdunnalle lepoa vaan sen on pakerrettava ja kulutettava kaloreita kokoajan. Tutkimusten mukaan niillä, jotka syövät neljästä kuuteen ateriaan päivässä on vähemmän rasvakudosta kuin kolme ateriaa syövillä, vaikka syötiin sama kalorimäärä päivässä.

Myös liikunta kiihdyttää aineenvaihduntaa. kaikenlainen liikunta on hyvästä, mutta jos haluaan erityisen upeita tuloksia, niin kävely, hölkkä, uinti tai pyöräily aamulla ennen aamupalaa, on tutkimusten mukaan se kaikkein tehokkain keino pistää keho ja kalorikulutus liikkeelle.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy