Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Pahantuuliset vanhukset ovat älykkäitä
Pahantuuliset vanhukset ovat älykkäitä

Vanhat, pahantuuliset ihmiset saattavat olla älykkäämpiä kuin kiltit ja nöyrät. Tämän pöyristyttävän väitteen takana olevat tiedemiehet sanovat asian olevan näin ainoastaan korkealla iällä.

Nuorempana avoimuus uusille asioille ja kokemuksille on tärkeä ominaisuus älyllisten kykyjen kehittämisessä, vanhuksille sillä ei enää ole samaa merkitystä. Silloin puolestaan riippumattomuus ja omillaan toimeen tuleminen ovat älyn mahdollisia mittapuita.

Tähän hätkähdyttävään tutkimustulokseen päästiin, kun baltimorelaiset tutkijat tutkivat 381 tervettä 18-89-vuotiasta aikuista. Tutkittavien koulutus oli vaihteleva ja yli 60-vuotiaat tutkittavat ( 246 henkeä) laskettiin ryhmään ”iäkkäät henkilöt”. Iäkkäät henkilöt jaettiin kahteen yhtä suureen ryhmään kognitiivisten kykyjensä mukaan. Toisen ryhmän jäsenten kognitiiviset kyvyt olivat samalla tasolla kuin nuorempien eli alle 60-vuotiaiden, toisen huomattavasti paremmat kuin heitä nuorempien.

Tutkimus tehtiin kyselylomakkeella ja tulosten perusteella tiedemiehet päätyivät tulokseen, jonka mukaan myöntyväisyys tuntuu olevan negatiivinen asia älykkyydelle iäkkäämmillä henkilöillä eli pahantuuliset ja töykeät vanhukset saattavat olla muita älykkäämpiä.

Mutta muista ennen kuin päätät tulla känkäksi vanhukseksi, että kyseisen kokeen otanta oli erittäin pieni ja laajempia kokeita tarvitaan kyseisen väitteen todelliseen todentamiseen.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy