Tarjoukset.fi

LuontaisTerveys
Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Musiikkimaku määräytyy luonteen mukaan
Musiikkimaku määräytyy luonteen mukaan

Musiikkia on olemassa joka makuun, vai pitäisikö pikemminkin sanoa joka luonteelle, sillä tiedemiesten mukaan meidän luonteemme määrää meidän musiikkimakumme.

Millaista musiikkia sinä kuuntelet?

Englannissa olevan Cambridgen yliopiston ja Teksasin yliopiston yhteistutkimuksen mukaan:

Jazzia, klassista tai muuta ”vaikeampaa musiikkia” kuuntelevilla on muita korkeampi älykkyystaso.

Country- ja popmusiikin ystävät ovat puolestaan konservatiivisia, perinteisiä ja rehellisiä. He haluavat välttää monimutkaisuuksia.

Oopperamusiikin suurkuluttajat ovat puolestaan dramaattisia, ja tutkimusten mukaan he suosivat esimerkiksi itsemurhaa ongelmaratkaisuna jopa kolme kertaa todennäköisemmin kuin muuta musiikkia kuuntelevat. Tutkijat huomauttavat, että itse musiikki ei ole näiden henkilöiden itsemurhainnostuksen kimmoke. Kimmokkeena toimii näiden kuuntelijoiden teatraalinen, äärimmäisyyksistä toiseen laukkaava luonne.

Energisen tanssimusiikin ja soulin ystävät ovat puolestaan puheliaita, ja he höpöttelevät julki muita helpommin omia ajatuksiaan.

Tutkijoiden mukaan ulospäin suuntautuneet henkilöt pitävät musiikista, jossa on vahva bassosoundi. He pystyvät myös keskittymään paremmin työhönsä, jos taustalla soi musiikki. Sulkeutuneet henkilöt puolestaan kärsivät taustamusiikista.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy