Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Elämänkerta vapauttaa elämästä
Elämänkerta vapauttaa elämästä

Ihmisten tirkistelyn halu pitää julkimoiden ja kuuluisien henkilöiden elämänkertojen suosion korkealla, mutta elämäntarinoilla on toinenkin tehtävä. Ne tuovat helpotusta kuolemansairaille.

Varsinkin siinä tapauksessa, kun kyseessä on oma elämänkerta, jota kirjoitetaan ennen esiripun lopullista laskeutumista. Tällainen saattohoitomuoto on aloitettu Australiassa.

Hoitoa ylläpitää Eastern Palliative Care, jonka toimintaperiaatteisiin kuuluu kuolevan ja tämän perheen avustaminen tuona vaikeana aikana. He tarjoavat asiantuntija-apua, henkistä tukea ja helpotusta jokapäiväisiin askareisiin. He eivät halua nopeuttaa, eivätkä hidastaa kuoleman saapumista.

Elämänkertahoidossa kuolevan henkilön tarina kirjoitetaan omaisille ja jälkipolville vapaaehtoisten henkilöiden avustamana. Eastern Palliative Care uskoo, että kuoleville annetaan näin vielä kerran tarkoitus elämiseen ja tuottavuuteen. He ovat huomanneet, että prosessi on erittäin terapeuttinen. Sen aikana kuolevan huomio kiinnittyy elettyyn elämään, sen tapahtumiin ja lähestyvä kuolema jää automaattisesti sivummalle. Muistelut eheyttävät kuolevan psyykettä ja vähentävän kipua ja huonoa oloa.

Julkaisu tuo lohtua myös kuolevan omaisille. 8-vuotiaan, kuolemansairaan tytön elämänkerran viimeinen lause: Se oli hauskaa. On samalla sekä riipaiseva että lohduttava. Surun keskellä vanhemmilla on tieto tyttären tyytyväisyydestä omaan elämäänsä

Eastern Palliative Care myöntää kopioineensa elämänkertakirjoittamisen Uudesta Zeelandista. Siellä kirjoittamista on käytetty hoitomuotona jo vuosikausia.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy