Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Vaelteleva mieli aivojen perustila
Vaelteleva mieli aivojen perustila

Bostonilaisen tutkimuksen mukaan ajatuksesta toiseen vaelteleva mieli on aivojemme perustila. Tila, jossa aivot ovat valmiit ”hyökkäämään” tärkeämmän asian kimppuun.

Tutkimuksen johtaja, tohtori Malia Mason, kuvaa tällaista hetkeä optimaaliseksi heräämiseksi.

Se, mikä tässä tilassa – mielen vaeltelun aikana - on erilaista normaaliin kohdennettuun aivotoimintaan, on aivojen täysin eri alueiden ”naksahtaminen” käyntiin. Kohdennetussa ajatusprosessissa toimitaan vähemmillä alueilla ja täysin eri tavalla.

Miksi näin käy, sitä ei vielä tiedetä. Tutkijoiden mukaan aivojen ”tyhjäkäynti” tekee aivojen ”toiminnassa pitämisen” lisäksi todennäköisesti monia mielen taustahakuja ja -toimia. Se voi olla mukana muun muassa muistamisprosessissa, siinä ärsyttävässä, kun jokin asia on päässyt lipsahtamaan mielestä, ja se pomppaakin takaisin muistiin jonkin ajan kuluttua, jossakin aivan eri tilanteessa.

Niin tai näin, meidän aivomme tekevät paljon työtä silloinkin kun ne lepäävät. Olemme vasta alkutaipaleella, tutkijoiden mukaan tulee kestämään vielä vuosia ennen kuin tiedämme tyhjentävästi kuinka ja miten aivomme toimivat ja mitä on ajatusprosessimme takana.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy