Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Flunssapöpöt kuriin
Flunssapöpöt kuriin

Nyt kun talvi on vihdoin saapunut Suomeen, myös moninaiset flunssa- ja vilustumispöpöt ovat rantautuneet maahamme. Vaikka nämä pöpöt ovat meidän jokavuotisia, ei-toivottuja seuralaisamme, haluamme muistuttaa tässä jostakin ennaltaehkäisevistä, näitä inhottavia vieraita torjuvista asioista.

Tartuntatautien estäminen ei ole hysteriaa, se on viisautta.

Molemmat, niin flunssat kuin vilustumistaudit, ovat viruksen aiheuttamia. Yli sata erilaista virustyyppiä työskentelee vilustumistautien levittämiseksi, mutta huomattavasti vähempi määrä jakaa flunssaa. Tästä syystä on ollut mahdollista kehittää flunssarokotus. Virusperäisyydestään johtuen kummatkin ovat erittäin tarttuvia.

Jotain on kuitenkin tehtävissä. Nämä taudit ovat estettävissä. Ensimmäinen keino on sään mukaan pukeutuminen. Tiedemiehet kiistelevät nykyisin kylmettymisen vaikutuksista. Osa on samalla kannalla kuin kaikki maailman äidit: talvella tulee pukeutua lämpimästi, jotta ei sairastuisi. Osa sanoo, ettei pukeutumisella ole merkitystä, kunhan ei seiso ihan alasti -30 asteen pakkasessa. (Me täällä terveysinfossa olemme äitien puolella. Villasukat jalkaan ja pipo päähän, ja taudit pysyvät kaukana.)

Toinen, ei kiistelty keino pöpöjen tappamiseksi, on puhtaus ja varsinkin käsienpesu. Suurin osa virustaudeista leviää kosketuksen kautta ja joutuu elimistöömme, kun kosketamme ”saastuneella” kädellämme nenää, silmiä tai suuta. Flunssakautena, kuten monien muidenkin tautien jyllätessä, käsihygieniasta ei tule tinkiä. Tämä on huomioitava varsinkin yleisissä vessoissa. Vaikka hanan kiinnikääntäminen saattaa näyttää hassulle käsipyyhkeen kanssa, pystytään näin kuitenkin estämään pöpöjen leviäminen erittäin tehokkaasti.

Muita keinoja pöpöjen vastaan taistelemiseksi on terveellinen, vitamiinipitoinen ruoka (ja käsienpesu ennen syömistä), nesteiden nauttiminen (kyse on vedestä, ei muusta nesteestä), hyvä yleiskunto ja riittävä lepo. Tutkimuksissa kaikkien näiden osa-alueiden puutosten on todettu heikentävän immuniteettiämme. Mitään niistä ei oikein pystytä nostamaan muiden yläpuolelle, mutta levolla, jo pienelläkin univajeella, on nopein vaikutus sairastuvaisuuteemme.

Flunssassa ja vilustumistaudeissa on se kurja puoli, että niihin ei tehoa mikään lääke. Antibiootit eivät tepsi ja C-vitamiinikaan ei toimi. Täytyy antaa vain ajan tehdä tehtävänsä. Oloa voi helpottaa joillakin rohdoilla, mutta ne eivät paranna. Ainoa parantaja on aika.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy