Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Päivätorkut ovat hyväksi sydämelle
Päivätorkut ovat hyväksi sydämelle

Torkkuminen on hyväksi. Puolentunnin nokkaunilla keskellä päivää pystytään vähentämään sydäntautikuolleisuuden riskiä jopa 37 prosenttia.

Näin väittävät kreikkalaiset tutkijat kuuden vuoden tutkimustuloksiinsa vedoten. Tutkimuksessa oli mukana peräti 24 000 kreikkalaista.

Vaikka tutkimuksen mukaan työttömätkin hyötyivät nokkaunista, niin suurin etu tuli kuitenkin työssä oleville miehille, sellaisille jotka olivat ottaneet tavakseen torkkua vähintään puoli tuntia ainakin kolmasti viikossa keskellä työpäivää. Tutkijat uskovat unenmaille vaipumisen helpottavan stressioireita ja siitä johtuvia sairauksia.

Naisia tutkimuksessa oli valitettavasti niin vähän, että tutkijat eivät pystyneet nimeämään vastaavia hyötyjä heidän kohdallaan. Mutta maalaisjärjellä ajatellen samat edut voisivat koskea myös naisia.

Onko se sitten ilmasto, joka tekee meistä täällä sivistyksen uloimmalla reunalla, Peräpohjolassa asuvista niin kireitä ja nuorena kuolevia. Tutkimusten mukaan Välimeren ruokavalio on se terveellisin, sen alueen punaviini on hyväksi sydämelle ja verenkierrolle ja siellä olevan vuosituhantisen tavan viettää keskipäivällä siestaa on nyt todettu vähentävän stressin vaikutuksia. Kun tähän vielä lisätään suotuisasta ilmastosta johtuva mahdollisuus harrastaa ulkoliikuntaa vuoden jokaisena päivänä ja olla iloisella mielillä auringon paisteesta, ei ihme, että me täällä pimeässä, pakkasen kourissa kyyhöttelevät, vääränlaista ruokavaliota noudattavat päädymme hauta-arkkuun aivan liian nuorina.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy