Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Omena suojaa vauvaa astmalta
Omena suojaa vauvaa astmalta

Omppu päivässä pitää lääkärin loitolla on tuttu sanonta yhdelle jos toiselle, mutta nyt tämä vanha totuus on saanut uutta väriä.

Lääkärin loitolla pito toimii hollantilaisen ja skotlantilaisen yhteistutkimuksen mukaan nimittäin jo ennen syntymää. Utrechtin yliopiston johtaman tutkimuksen mukaan odottavan äidin omenansyönti vaikuttaa syntyvän lapsen terveyteen estäen hengenahdistusta ja astman syntyä.

Tutkimuksessa selvitettiin lähes 2000 raskaana olleen naisen ruokavalio ja tutkittiin 1253 lapsen terveys. Selvityksessä huomattiin, että ne lapset, joiden äidit söivät odotusaikana vähintään neljä omenaa viikossa, sairastuivat 37 prosenttia harvemmin hengenahdistukseen ja 53 prosenttia harvemmin astmaan kuin ne lapset, joiden äidit eivät syöneet omenoita.

Tutkijoiden mielestä löydös on merkittävä, sillä muiden hedelmien tai vihannesten syönnillä ei huomattu vastaavaa vaikutusta.

Samaisessa tutkimuksessa selvisi myös, että kalan syönti odotusaikana vähintään kerran viikossa vähentää vauvan iho-oireita ja ihosairauksien puhkeamista.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy