Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Mielenterveys vähälle huomiolle hallitusohjelmassa
Mielenterveys vähälle huomiolle hallitusohjelmassa

Suomen Mielenterveysseuran mukaan ihmisten perusturvan ja arjen turvallisuuden vahvistaminen, terveyserojen pienentäminen ja köyhyyden ja syrjäytymisen vähentäminen ovat olennaisia edellytyksiä kansalaisten mielenterveydelle.

Seurasta on myönteistä, että Matti Vanhasen toinen hallitus otti ne tavoitteeksi ohjelmaansa. Yhtä tärkeitä ovat oikeus yhtäläisiin palveluihin, vaikuttamiseen ja osallistumiseen asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatta.

Mielenterveysseura tervehtii ilolla terveyden edistämisen politiikkaohjelman käynnistämistä, kunhan tuleva ohjelma sisältää konkreettisesti myös mielenterveyden näkemisen yksilön ja yhteiskunnan voimavarana. Hallitusohjelmassa tämä puoli jää avaamatta, vaikka mielenterveyden häiriöt mainitaan suurimpana työkyvyttömyyden aiheuttajana.

He ovat huolestuneita siitä, että terveyden edistäminen ja ihmisten toimintakyvyn ja omatoimisuuden parantaminen nähdään korostuneesti sosiaali- ja terveyspolitiikan tavoitteina, vaikka niille pitää luoda edellytyksiä kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla.

Perusterveydenhuollon mahdollisuuksia ja osaamista tulee lisätä yleistyvien mielenterveysongelmien hoidossa. Nykyisellään hoitotakuu ei hyödytä mielenterveyspotilaita.

Lähde: Suomen Mielenterveysseura

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy