Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Liiku ruokailun jälkeen, jos haluat laihtua
Liiku ruokailun jälkeen, jos haluat laihtua

Monille liikkuminen ruuan jälkeen on yksi asia, jotka haluamme välttää henkeen ja vereen. Liian täysi olo tekee siitä epämiellyttävän ja raskaan.

Mutta – se on juuri se asia, mitä meidän tulisi tehdä – liikkua ruokailun päätyttyä. Englantilaisen tutkimuksen mukaan tämä edistää painonpudottamista.

Väite perustuu Surrey Yliopiston ja Imperial korkeakoulun tutkimukseen. Tutkimukseen osallistui kaksitoista vapaaehtoista, joille kaikille annettiin samanlainen aamiainen. Tunti aamiaisen jälkeen puolet heistä harrasti liikuntaa. He pyöräilivät kuntopyörällä tunnin verran. Toinen puoli lepäsi. Kahden tunnin jälkeen aamiaisesta kaikki vapaaehtoiset saivat lounaan ja heidän annettiin syödä niin paljon kuin he halusivat.

Kuntopyörällä pyöräilleet söivät enemmän, mutta laskettaessa kokonaiskalorimäärät, heidän kuluttamansa ja syömänsä kalorit miinustettuna toisistaan antoivat juuri liikkuneelle ryhmälle pienemmän kokonaiskalorimäärän kuin paikallaan istuneille.

Liikunnan aikana lisääntyi myös hormonitaso, joka kertoo aivoillemme meidän kylläisyydestämme.

Tutkimuksen suorittaneet asiantuntijat puhuvat liikunnan puolesta. Heidän mielestään puoli tuntia päivässä, ainakin viisi kertaa viikossa riittää auttamaan painonhallinnassa. Se auttaa siitäkin huolimatta, että ruokahalu lisääntyy liikkujalla, kylläisyyshormonitason kohoamisesta huolimatta.  Joidenkin asiantuntijoiden mukaan 30 minuuttia ei riitä. Heille painonhallinnassa minimi on tunti.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy