Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Uusi esite opastaa - ruoalla vireyttä ja virtaa työikäiselle
Uusi esite opastaa - ruoalla vireyttä ja virtaa työikäiselle

Ruokakulttuurin pirstoutuminen, monenlaiset väittämät ravitsemuksesta sekä ruokarytmin muuttuminen teknistyvässä maailmassa aiheuttavat monille ihmisille epätietoisuutta, miten pitäisi syödä. Vuorotyö asettaa myös omat rajoituksensa ja vaateensa hyvän ravitsemuksen toteuttamiselle.
 
Taistellakseen yleistyvää epätietoisuutta ja sekavaa informaatiota vastaan Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry on julkaissut uutuuden kirjasen: 'Syö hyvin – ohje työikäisen ravitsemuksesta'.

Esite ohjaa valitsemaan ravitsemuksellisesti täysipainoista ruokaa. Ateriarytmin merkitystä korostetaan sekä vireyden ja työkyvyn ylläpitäjänä että olennaisena osana painonhallintaa. Ylipaino on merkittävä riskitekijä mm. diabeteksen sekä sydän- ja verisuonitautien synnyssä. Ohje soveltuu kaikille aikuisille, myös esimerkiksi työttömille sekä mielenterveyden ongelmista kärsiville.

Esitteessä käsitellään myös vuorotyötä tekevien henkilöiden ravitsemuksen haasteita, annetaan ohjeita ruokailun rytmittämiseen sekä ruoka-aineiden valintaan erilaisilla työvuoroilla. Eväiden koostamiseen annetaan käytännöllisiä vinkkejä.

Vihkosen selkeä taulukko helpottaa ruoka-aineiden valintaa. Taulukossa on painotettu kuidun, suolan, sokerin ja rasvan saannin kannalta olennaisia seikkoja ruoka-aineiden valinnassa.

Esite täydentää RTY:n ikäkausisarjan, jossa on aiemmin julkaistu leikki- ja kouluikäisten sekä ikääntyneiden ravitsemusohjeet. Ruokavalio-ohjeet on tarkoitettu pääasiassa ammattilaisten käyttöön annettavaksi asiakkaille neuvonnan yhteydessä.

Lähde: Ravitsemusterapeuttien yhdistys

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy