Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Hoitoalalle vaaditaan merkittäviä palkankorotuksia
Hoitoalalle vaaditaan merkittäviä palkankorotuksia

Hoitoalan järjestöjen, Suomen lähi- ja perushoitajaliiton SuPerin ja Tehyn, yhteinen neuvottelujärjestö TNJ vaatii merkittäviä palkankorotuksia koulutetulle hoitohenkilökunnalle.

Yleisen tason mukaisten palkankorotusten lisäksi heidän vaatimuksenaan on hoitohenkilökunnan oma palkkaohjelma.

TNJ:n mukaan hoitajien pahasti jälkeenjäänyt ja kilpailukykynsä menettänyt palkkaus on nostettava vastaamaan paremmin työn vaatimaa osaamista, vastuullisuutta ja kuormittavuutta. Heidän mukaansa nykyisellä palkkatasolla ei ole mahdollista taata ammattitaitoisen hoitohenkilöstön riittävyyttä tulevaisuudessa.   

Keskeisimpiä tavoitteita alkavalla sopimuskierroksella ovat palkkauksen kilpailukyvyn parantamisen lisäksi työaikaan liittyvien epäkohtien korjaaminen sekä määräaikaisten aseman parantaminen.

Tehdystä työstä suoritettavien työaikakorvausten suoritustavan tulee TNJ:n mukaan olla työntekijän valittavissa. Tällä hetkellä kuntatyönantaja määrää, maksetaanko esim. ylityökorvaukset rahana vai vastaavana vapaa-aikana.

Hoitohenkilöstö uupuu ns. tuplavuorojen tekemisen johdosta. Nykyisillä sopimusmääräyksillä tuplavuorojen tekemisestä ei saa käytännössä korotettua palkkaa tai korotettua vapaa-aikaa, koska työnantaja määrää tunnit otettavaksi vapaana saman työvuorolistan aikana, jolloin ylimääräisenä tehdystä pitkästä päivästä ei muodostu ylityötä. Työaikaan liittyvä tavoite on myös vapailta töihin kutsumisesta maksettavan hälytysrahan tuntuva korottaminen.

TNJ:n tavoitteena on myös vähentää määräaikaisten lukumäärää. Kuntatyönantajan henkilökunnasta noin neljännes työskentelee tällä hetkellä määräaikaisissa palvelussuhteissa. Työehtosopimukseen onkin saatava sitova kirjaus perusteista, joilla työnantaja saa solmia määräaikaisia työsopimuksia. Perusteettomiin määräaikaisuuksiin on puututtava, koska määräaikaiset työntekijät ovat työsuhdeturvansa sekä mm. vuosilomien, sairausajan palkallisuuden sekä koulutukseen pääsyn suhteen muita työntekijöitä huonommassa asemassa.

Lähde: Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy