Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Kela yhdistää vakuutuspiirejä
Kela yhdistää vakuutuspiirejä

Kela yhdistää vakuutuspiirejä Itä- ja Lounais-Suomessa ensi vuoden alusta alkaen. Joensuun, Keski-Karjalan ja Pielisen-Karjalan vakuutuspiireistä tulee uusi Pohjois-Karjalan vakuutuspiiri ja Salon, Loimaan ja Liedon vakuutuspiireistä Salon vakuutuspiiri.
 
Vielä pari vuotta sitten Kelalla oli vakuutuspiirejä yli 80, mutta ensi vuoden alussa piirien määrä laskee alle 50:een.

Kelalta vakuutetaan, että vakuutuspiirien yhdistäminen ei heikennä asiakaspalvelua, sillä toimistojen määrä ei vähene. Suuremmissa vakuutuspiireissä on mahdollista syventää erityisosaamista sekä jakaa työt piirin toimistojen kesken tarkoituksenmukaisesti. Tavoitteena on parantaa asiakaspalvelua tarjoamalla laajempaa erityisosaamista ja käyttämällä henkilöresursseja tehokkaammin muun muassa ruuhkatilanteissa.

Pohjois-Karjalan vakuutuspiiri

Kelan uuteen Pohjois-Karjalan vakuutuspiiriin kuuluu 16 kuntaa ja sen asukasmäärä on noin 167 000. Vakuutuspiirin muodostavat 1.1.2008 alkaen Enon, Ilomantsin, Juuan, Kesälahden, Kontiolahden, Liperin, Polvijärven, Pyhäselän, Rääkkylän, Tohmajärven ja Valtimon kunnat sekä Joensuun, Kiteen, Lieksan, Nurmeksen ja Outokummun kaupungit. Kunnilta pyydetyt lausunnot tukevat yhdistämistä.

Uudessa vakuutuspiirissä säilyy 15 Kelan toimistoa, joissa työskentelee noin 120 kelalaista.

Salon vakuutuspiiri

Uuteen Salon vakuutuspiiriin kuuluu 25 kuntaa ja sen asukasmäärä on 130 000. Vakuutuspiirin muodostavat 1.1.2008 alkaen Alastaron, Auran, Halikon, Kiikalan, Kiskon, Koski TL:n, Kuusjoen, Liedon, Marttilan, Mellilän, Muurlan, Oripään, Perniön, Perttelin, Pöytyän, Sauvon, Suomusjärven, Särkisalon, Tarvasjoen, Vampulan ja Yläneen kunnat sekä Loimaan, Paimion, Salon ja Someron kaupungit. Lausunnoissaan kunnat tukevat yhdistymistä Alastaroa lukuun ottamatta.

 Uudessa vakuutuspiirissä säilyy kahdeksan Kelan toimistoa, joissa työskentelee noin 80 kelalaista.

Lähde: Kela

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy