Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Pituudella on merkitystä
Pituudella on merkitystä

Englantilaisen tutkimuksen mukaan pituudella on merkitystä – ainakin elämän laadussa.

Clinical Endocrinology –lehdessä ilmestyneen tutkimuksen mukaan lyhyemmät aikuiset kokevat terveystilansa huomattavasti huonommaksi kuin normaalipituiset.

Väite perustuu vuonna 2003 tehtyyn elämänlaatukyselyyn, jossa hoitohenkilökunnan puolesta mitattiin samalla vastaajan pituus. Kysely ei selvittänyt vastaajien todellista terveydentilaa vaan heidän itsensä kokeman ja mieltämän terveydentilan. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 14 416 henkilöä.

Tuloksia tarkasteltaessa huomattiin, että alle 162-senttiset miehet ja alle 151-senttiset naiset kokivat elämänsä terveyspainotteisen laadun huonoksi niin fyysisesti kuin henkisesti. Kyselystä kävi ilmi, että jopa niinkin pieni kuin kolmen sentin pituuslisäys voisi vaikuttaa ratkaisevasti ja positiivisesti näiden lyhyempien henkilöiden elämään.

Tutkijoiden mukaan kyselyn tulokset ovat merkittäviä varsinkin lyhytkasvuisten lasten kohdalla. Lasten aikuisiän elämänlaatua voidaan parantaa, tähän tutkimukseen perustuen, lisäämällä lyhytkasvuisten lasten pituuskasvua esimerkiksi hormonihoidolla.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy