Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Raha-asiat ja epävarma tulevaisuus huolestuttavat suomalaisnaisia
Raha-asiat ja epävarma tulevaisuus huolestuttavat suomalaisnaisia

Aikakauslehti Trendin laajasta Ihan mieletön -kyselystä käy ilmi, että 20–29-vuotiaista suomalaisnaisista kaksi kolmesta on voinut huonosti. Huono olo johtaa useimmiten ahdistukseen ilman syytä. Lähes joka viides huonosti voineista on miettinyt itsemurhaa.

Raha-asiat stressaavat kahta kolmannesta vastaajista. Lähes puolta vastaajista huolestuttavat epävarmuus tulevaisuudesta sekä kiire, stressi ja uupumus. Oman suhteen vartaloon ja ruokaan kokee ongelmaksi reilu kolmannes vastaajista.

Huonosti on voinut kaksi kolmesta vastaajista. Se näkyy eniten ahdistuksena ilman selkeää syytä. Yli puolet on heijastanut pahaa oloaan ihmissuhteisiinsa ja kärsinyt unihäiriöistä, vajaalla puolella on ollut ruokahalun muutoksia. Reilu kolmannes huonosti voineista on kokenut, ettei millään ole mitään väliä, ja vajaa kolmannes on helpottanut oloaan päihteillä. Lähes joka viides huonosti voineista on miettinyt itsemurhaa.

 

Kyselyssä selvitettiin myös hyvän olon lähteitä sekä sitä, mistä huonosti voivat saavat apua. Läheisten ihmisten, ystävien, perheen ja kumppanin merkitys korostuu selkeästi. Ihmissuhteiden lisäksi myös rentoutuminen ja itsensä hemmottelu sekä liikunta tuovat hyvää oloa. Viidennes huonosti voineista on saanut keskusteluapua ammattilaiselta, mutta yhtä moni ei ole hakenut apua pahaan oloonsa.

 

Kyselyssä on myös vertailtu työssäkäyviä ja opiskelijoita, sinkkuja ja parisuhteessa olevia sekä erikokoisilla paikkakunnilla asuvia. Kyselyn toteutti Hi-Log Oy elo–syyskuussa 2007. Kyselyyn vastasi yli 1600 20–29-vuotiasta naista. 60 prosenttia vastaajista luki säännöllisesti Trendiä. Kyselyyn vastanneet kerättiin Trendin, Kotivinkin, Voicen ja Suomen Mielenterveysseuran nettisivuilta.

 

Tutkimustulokset julkaistaan Trendin marraskuun 2007 juhlanumerossa.

 

Lähde: Trendi

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy