Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

C-vitamiini pienentää halvausriskiä
C-vitamiini pienentää halvausriskiä

Tuoreen tutkimuksen valossa vaikuttaisi siltä, että C-vitamiini pienentää halvausriskiä.

Henkilöillä, joiden veren C-vitamiinipitoisuus on muita huomattavasti korkeammalla, on 42 prosenttia pienempi todennäköisyys saada halvaus kuin henkilöillä, joiden veren C-vitamiinipitoisuus on alhaisella tasolla. Asia käy ilmi The American Journal of Clinical Nutrition –lehden tammikuun numerosta.

Tutkijat toteavat kuitenkin samaan hengenvetoon, että tutkimuksessa ei pystytty osoittamaan täysin kiistatta, että se olisi juuri itse C-vitamiini, joka laskee halvausriskiä. Suuret C-vitamiinipitoisuudet kun ilmenivät henkilöillä, jotka hoitivat terveyttänsä muutenkin, söivät terveellisesti ja liikkuivat. Heistä on hyvin mahdollista, että halvausriski pieneni C-vitamiinin ja hedelmien ja vihannesten syönnin yhteisvaikutuksella.

Vaikka tutkimus aiheuttikin vastausten sijasta liudan uusia kysymyksiä, puhuvat asiantuntijat kuitenkin C-vitamiinin puolesta. Ei pillereissä olevan vaan luonnosta saatavan, sillä ero niiden henkilöiden välillä, joiden veren C-vitamiinipitoisuus oli korkealla ja niiden, joiden pitoisuus oli matalalla, kiteytyi tutkijoiden mukaan vain yhteen lisähedelmään tai vihannekseen päivässä.
   

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy