Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Suun terveydenhuollon jonot lyhentyneet
Suun terveydenhuollon jonot lyhentyneet

Hoitoon pääsy suun terveydenhuollossa on parantunut jonotietojen perusteella vuoden 2007 maaliskuuhun verrattuna.

Lokakuussa 2007 hoitoon pääsy kuuden kuukauden sisällä toteutui 74 prosentissa terveyskeskuksista, kun maaliskuussa 2007 hoitotakuun edellyttämä määräaika onnistuttiin toteuttamaan 70 prosentissa terveyskeskuksista.

Tiedot perustuvat Stakesin ja sosiaali- ja terveysministeriön lokakuussa 2007 terveyskeskuksille lähettämään kyselyyn.

Hoidon tarpeen arviointi toteutuu 90 prosentissa terveyskeskuksista yleensä välittömästi yhteydenotossa, mikä on paras tulos tähän mennessä tehdyissä selvityksissä. Kymmenellä prosentilla terveyskeskuksista on edelleen ongelmia hoitoon pääsyn turvaamisessa kuuden kuukauden sisällä.

Helsingissä ja Turussa jonot lyhenivät selvästi

Lokakuussa 2007 yli kuusi kuukautta hammashoitoon jonottaneita oli 17 700, kun heitä puoli vuotta aikaisemmin oli 25 300. Helsingin ja Turun terveyskeskuksissa jonot lyhenivät yhteensä yli 10 000 henkilöllä. Tilanne oli parantunut HUS:in ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä ja toisaalta selvästi huonontunut Pirkanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiireissä.

Jonotilanne oli hälyttävin Kymenlaakson, Pirkanmaan ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiireissä. Eniten yli kuuden kuukauden jonoterveyskeskuksia oli Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Vaikka yli kuusi kuukautta hoitoon pääsyä jonottaneiden määrä oli laskussa, hoitoon pääsyn jonot ovat monilla alueilla liian pitkät ja kuntien olisi välittömästi panostettava niiden purkamiseen ja hoitotakuun toteuttamiseen.

Hoitotakuu on ollut voimassa maaliskuusta 2005 alkaen ja sen toteutumista on tarkasteltu puolivuosittain terveyskeskuksille lähetettävällä kyselyllä.

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy