Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Peruspalveluministeri ehdottaa alkoholijuomien varoitusmerkinnöistä luopumista
Peruspalveluministeri ehdottaa alkoholijuomien varoitusmerkinnöistä luopumista

Peruspalveluministeri Paula Risikko ei usko, että alkoholipulloihin 1.1.2009 tulevilla varoitusmerkinnöillä olisi mitään vaikutusta ongelmakäyttäjien määrään ja alkoholihaittoihin.

Hän aikoo esittää hallitukselle, että se antaisi eduskunnalle esityksen alkoholijuomien varoitusmerkinnöistä luopumisesta. Risikon mielestä oikein toteutetulla valistuksella ja alkoholin hintoja säätelevällä verotuksella voidaan sen sijaan vähentää ongelmajuomista Suomessa.

Asian tekee ajankohtaiseksi ja monimutkaiseksi myös EU-komission mielipide. Sen mukaan Suomen kaavailemat varoitusmerkinnät ovat EU-normien vastaisia ja niistä olisi poistettava yleinen varoitus alkoholista. Tämän lisäksi komissio edellyttää, että Suomen on hyväksyttävä muiden EU-maiden kansalliset alkoholia koskevat varoitusmerkinnät.

Tämä merkitsee sitä, että kaavailtua kansallista varoitusmerkintää ei voida sellaisenaan enää toteuttaa ja kun lisäksi Suomen olisi vielä hyväksyttävä kirjava joukko muiden Eu-maiden varoitusmerkintöjä, ei tämä tunnu Risikon mielestä järkevältä.

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy