Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Rintasyöpää vastaan
Rintasyöpää vastaan

Amerikkalaisen, Harvardin yliopistossa vaikuttavan tohtori Walter Willettin mukaan peräti 50 prosenttia rintasyöpätapauksista olisi mahdollista estää muuttamalla ruokailutottumuksia sekä parantamalla elämäntapoja.

Luku on niin vaikuttava, että katsomme jopa kansalaisvelvollisuudeksemme kertoa näistä hänen ja muidenkin syöpätutkijoiden suosittelemista muutoksista.

Vältä rasvaisia, eläinperäisiä ruokia
Rasva on pahasta. Asiantuntijoiden mukaan naisten tulisi vähentää punaisen lihan, possun ja rasvaisten maitotuotteitten käyttöä. Maito- ja jogurttituotteissa heidän tulisi suosia rasvattomia ja alle 1 prosenttisia vaihtoehtoja. Huonojen vaihtoehtojen listalla ovat muun muassa juustot (yli 3 prosenttiset), jäätelö ja kermavaahto.
Proteiinin saannissa kala on ainoa poikkeus. Sitä tulisi syödä kaksi kertaa viikossa huolimatta sen rasvaisuudesta. Lihapuolella tutkijat suosittavat kanan ja kalkkunan nahattomia rintapaloja. Muita erinomaisia proteiinilähteitä ovat soija, kananmunan valkuaiset sekä herneet ja pavut. Soijan lisääminen päivittäiseen ruokavalioon on tutkijoiden mukaan yksi tärkeimmistä ruokatottumusmuutoksista.

Syö vihanneksia
Vihannekset, kasvikset ja marjat kuuluvat jokaisen terveydestään huolehtivan päivittäiseen ruokavalioon. Rintasyövän vastaisia niistä ovat varsinkin parsakaali, kaalit, kukkakaali ja idut. Niitä tutkijoiden mukaan kannattaa maustaa muun muassa kurkumalla ja inkiväärillä.

Muista vitamiinit
Tästä asiasta ollaan montaa mieltä: tulisiko meidän nauttia vitamiineja pillereiden muodossa vai ei. Nämä tutkijat sanovat: kyllä.
He suosittelevat naisille E-vitamiinia ja D-vitamiinia rintasyövän estoon ja puoltavat monivitamiiniyhdistelmiä, sillä kyseiset vitamiinit ovat näissä mukana sopivissa päiväannoksissa.
Oltiinpa vitamiinipillereistä mitä mieltä tahansa, kannattaa myös muistaa, että niiden saanti luonnollista tietä on aina paras. Vihannekset, kasvikset ja marjat ovat luonnon oma vitamiinivarasto.

Lisäravinteet auttavat
Pillereiden popsiminen ei ole kovinkaan mukavaa, mutta tutkijoiden mielestä sellaisista on hyötyä rintasyövän vastaisessa taistelussa, jotka sisältävät Omega-3:a, ja Omega-6:ta. Omega-3 saadaan kalasta ja pellavan siemenöljystä.. Purasruoho sisältää Omega-6:ta.

Vältä alkoholia ja tupakkaa
Alkoholi ja tupakka eivät ole hyväksi. Sairaanhoitajien parissa tehty tutkimus osoitti, että naisilla, jotka joivat päivittäin enemmän kuin yhden annoksen alkoholia, oli kaksinkertainen riski sairastua rinta- ja peräsuolisyöpiin.
Amerikkalaisen syöpäjärjestön mukaan alkoholin nauttiminen on toiseksi pahin rintasyövän aiheuttaja. Ensimmäiseksi he nimeävät tupakoinnin.

Älä liho
Lihominen on pahasta. Tutkimusten mukaan naisilla, jotka ovat ylipainoisia vaihdevuosien jälkeen, on kolme kertaa suurempi riski sairastua rintasyöpään kuin normaalipainoisilla. Ylimääräiset kilot lisäävät estrogeenituotantoa.

Liiku
Lihomisen estoon auttaa ruokavaliomuutoksen lisäksi liikkuminen. Tutkijat suosittavat kestävyyttä vaativaa liikuntaa viisi kertaa viikossa. Puoli tuntia kerralla riittää. Kestävyyttä vaativia, aerobisia liikuntamuotoja ovat muun muassa hölkkä, juoksu, kävely, sauvakävely, pyöräily, uinti, hiihto, luistelu.

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy