Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

112-päivänä kannustetaan ehkäisemään onnettomuuksia - Arjen sankari haluaa torjua tapaturmia
112-päivänä kannustetaan ehkäisemään onnettomuuksia - Arjen sankari haluaa torjua tapaturmia

Oletko arjen sankari, kysytään 112-päivän tapahtumissa tänä vuonna. Kysymys on tärkeä, sillä suurin osa onnettomuuksista ja tapaturmista olisi torjuttavissa, jos ihmiset olisivat valmiita olemaan arjen sankareita eli tekemään kaikkensa onnettomuuksien ehkäisemiseksi.

Kuitenkin vain viidennes kansalaisista on kiinnostunut tapaturmien ehkäisystä.

Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita. Kaatumiset, putoamiset, tulipalot, liikenneonnettomuudet ja varkaudet ovat esimerkkejä niistä onnettomuuksista, jotka tavallista ihmistä uhkaavat. Niistä selviäminen on yleensä ihmisestä itsestä kiinni, hänen kyvystään tarkkailla ympäristöään, ennakoida tulevaa ja tehdä tilanteessa oikeita päätöksiä.

Tulipalot ja kaatumiset ovat vältettävissä

Arjen sankari tunnistaa ennalta vaaratilanteet, osaa välttää niitä ja tekee muutenkin kaikkensa, ettei niitä pääsisi syntymään. Hän muistaa sammuttaa tv:stä ja muista laitteista sähkövirran yöksi eikä jätä pyykinpesukonetta yksin kotiin pyörimään kauppareissun ajaksi, ettei tulisi tulipaloa. Hän ei myöskään harrasta huterilla keittiötikkailla kiipeilyä ja osaa varautua liukkaisiin talvikeleihin. Arjen sankari käyttää turvavyötä, pyöräilykypärää, veneilyliivejä ja heijastimia.

Arjen sankaruuden tietoa ja oppia jaetaan 112-päivän tapahtumissa. Niitä järjestetään lähes 200 eri puolilla Suomea ensi viikonloppuna ja 112-päivänä maanantaina 11.2.

Vain viidennes kansalaisista on kiinnostunut tapaturmien ehkäisystä

Ennaltaehkäisy on se keino, jolla onnettomuuksien ja tapaturmien määrää ja niiden ikäviä seurauksia voidaan todella vähentää. Sisäasiainministeriön teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan 21 % suomalaisista on kiinnostunut saamaan lisää tietoa tapaturmien ehkäisystä ja 14 % tulipalon estämisestä. Tutkimuksessa haastateltiin tammikuun aikana yli tuhatta 15 vuotta täyttänyttä henkilöä eri puolilla maata Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lähde: SPEK

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy