Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen 120 000 soittoa
Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen 120 000 soittoa

Mielenterveysseuran valtakunnalliseen kriisipuhelimeen soitettiin viime vuonna noin 120 000 kertaa.

Lähes 51 000 puheluun pystyttiin vastaamaan ja auttamaan apua tarvitsevia ihmisiä. Varsinkin nuorten alle 18-vuotiaiden osuus soittajista nousi huomattavasti. Nuoria huolestuttivat pitkälti samat asiat kuin vanhempiakin soittajia: taloudelliset ongelmat, alkoholi, perheen kriisi tai vanhempien mielenterveysongelmat.

Naiset ottavat kriisipuhelimeen yhteyttä miehiä useammin, mutta viime vuosina miesten osuus soittajista on lisääntynyt koko ajan. Monet soittajista olivat yksin asuvia ja myös yksinäisiä.

Kriisipuhelimen kautta välittyi varsin huolestuttavia viestejä siitä, että kun lähes 7 000 soittajaa otti yhteyttä mielenterveysongelmien vuoksi, suurimmalla osalla heistä ei ollut mitään hoitosuhdetta. Tai hoitokäyntejä oli niin harvoin, etteivät ne pystyneet antamaan riittävästi apua ja turvaa. Kriisipuhelin kannatteli montaa elämässä eteenpäin.

Ihmissuhteisiin liittyvät ongelmat huolestuttivat yli 10 000 soittajaa. Työhön, opiskeluun ja toimeentuloon liittyvät asiat, traumaattiset kriisit, itsemurha, väkivalta, riippuvuudet ja fyysiset sairaudet varjostivat monen soittajan elämää.

Soittaminen valtakunnalliseen kriisipuhelimeen halpeni helmikuun alusta, mikä kohentaa osaltaan monen soittajan tilannetta. Kun puolen tunnin puhelu ennen maksoi noin seitsemän euroa, maksaa se nyt noin viisi euroa.

Lähde: Suomen Mielenterveysseura

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy